Sveikos gyvensenos suaugusiems kursų metu - stalo teniso varžybos

Sveikos gyvensenos suaugusiems kursų metu - stalo teniso varžybos

2021 m. lapkričio 17 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, sveikos gyvensenos suaugusiems kursų metu, vyko stalo teniso komandinės ir individualios varžybos. Sporto projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ dėka atsirado galimybė organizuoti inovatyvius užsiėmimus – varžybas, skirtingas fizinio aktyvumo veiklas. Kursų suaugusiems metu propaguojama sveikos gyvensenos įgūdžių lavinimas, vyksta paskaitos, šiaurietiško vaikščiojimo treniruotės, užsiėmimai treniruoklių salėje, aktyviai domimasi stalo teniso, biliardo subtilybėmis.

Pristačius atvykusias komandas, kursų treneris Sigitas Junevičius paskelbė varžybų pradžią. Tarpusavyje varžėsi keturios komandos. Po atkaklios kovos III-ą vietą laimėjo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos atstovai; II-ąją vietą iškovojo Daugų bendruomenės dalyviai; čempionais tapo Daugų sporto ir kultūros klubo ,,Daugis“ komanda. Po komandinių kovų, kursų dalyviai susirungė asmeninėse stalo teniso varžybose. III-osios vietos laimėtojas – S. Junevičius; II-osios - Algirdas Bernatavičius; I-osios - Ramūnas Savickas. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo, o prizininkai laimėtojų medaliais ir taurėmis. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė pasidžiaugė, kad projekto dėka mokyklos patalpose Dauguose ir Nemunaityje, nuolat vyksta naudingas ir kryptingas, turiningas laisvalaikio užimtumas Alytaus rajono suaugusiems, jaunimui ir vaikams.

Modernizavus mokyklos sportinį inventorių ir įrangą atsirado didesnis patrauklumas bei palankios sąlygos suaugusiųjų fiziniam aktyvumui ir jo plėtrai. Įvairiomis sportinėmis veiklomis nuolat siekiama, kad švietėjiška veikla apie sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo kokybės gerinimo privalumus kiekvienam bendruomenės dalyviui padėtų pasiekti gerų rezultatų stiprinant sveikatą. Mokyklos patalpose nuolat užtikrinama kiekvieno sportuojančio sveikatos saugumas, sportuoti įleidžiami tik galimybių pasą turintys asmenys.

Projektas ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 bendrai finansuojamas Valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Sporto projekto vadovė Laima Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos