SVEIKOS GYVENSENOS KURSAI DAUGŲ BENDRUOMENEI

SVEIKOS GYVENSENOS KURSAI DAUGŲ BENDRUOMENEI

 

2021 metų spalio 25 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, sveikos gyvensenos suaugusiems kursų metu, vyko sporto projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ veiklų ataskaitų pristatymas, paskaitos apie sveikos gyvensenos principus, dopingą, žalingų įpročių žalą bei mitybą sportuojantiems. Užsiėmimų metu buvo  demonstruojamos fizinio aktyvumo veiklos. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė akcentavo, kad iniciatyvių mokyklos mokytojų, trenerių, lektorių ir savanorių dėka mokykla tapo Daugų bendruomenės traukos centru, kur laukiami visi, neabejingi sportui ir aktyviam gyvenimo būdui. Sporto projekto vadovė Laima Zalanskienė visus susirinkusius supažindino su projekto veiklų ataskaitomis, pasidžiaugė, kad sporto infrastruktūros prieinamumas paskatino bendruomenės socializaciją, komandinį darbą, kiekvieno dalyvaujančio asmeninį tobulėjimą ir teigiamus sveikatos rezultatus. Kursų treneris Sigitas Junevičius išsamiai pristatė sveikos gyvensenos užsiėmimų strategijas ir idėjas, sakydamas, kad reguliarus dalyvavimas tinkamai pritaikytose fizinio aktyvumo veiklose kiekvienam sustiprina sveikatą bei suteikia ilgalaikį poveikį žmogaus organizmui. Asmeninis treneris Gediminas Mikelevičius pateikė inovatyvius sveikos gyvensenos metodikos elementus, atsakė į pateiktus klausimus susijusius su mityba, supažindino su įvairiomis sporto programomis. Treneris Rolandas Lukoševičius kursų dalyviams pademonstravo dziudo pramankštos bei technikos tobulinimo stovėsenoje elementus.

Smagu, kad projekto dėka, modernizavus mokyklos sportinį inventorių ir įrangą atsirado didesnis patrauklumas ir palankios sąlygos suaugusiųjų fiziniam aktyvumui bei jo plėtrai. Kryptingai siekiame, kad švietėjiška veikla apie sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo kokybės gerinimo privalumus kiekvienam bendruomenės dalyviui padėtų pasiekti gerų rezultatų stiprinant sveikatą. Mokyklos patalpose nuolat užtikrinama kiekvieno sportuojančio sveikatos saugumas, intensyviai dezinfekuojami paviršiai, sportinė įranga – treniruokliai, kamuoliai, biliardo lazdos ir kt., vėdinamos patalpos. Visos projekte vykdomos veiklos skatina bendravimą ir bendradarbiavimą, suteikia asmeninį tobulėjimą. Esame tikri, kad tinkamai parinkta ir įsigyta sportinė įranga ir pasibaigus projektui suteiks platesnes galimybes Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenei organizuoti ne tik rajoninius fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos renginius, stovyklas, bet ir varžybas respublikiniu, tarptautiniu lygmeniu.

Projektas ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 bendrai finansuojamas Valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, Mokslo ir Sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos