Savaitgalio sporto stovykla vaikams ir jaunimui

Projektas ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 bendrai finansuojamas valstybės sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas

Spalio 17-18 dienomis Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Nemunaičio skyriuje vyko savaitgalio sporto stovykla vaikams ir jaunimui. Nuo 2020 m. rugsėjo 1 dienos  mokykloje vykdomas projektas ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“. Tikslinė projekto grupė - Alytaus rajono bendruomenės nariai: vaikai, jaunimas iki 29 m., suaugusieji, tame tarpe senjorai. Projekto tikslas – ugdyti fiziškai aktyvią rajono bendruomenę, modernizuojant Alytaus r. meno ir sporto mokyklos sportinį inventorių ir įrangą. Savaitgalio sporto stovyklos vaikams ir jaunimui, bus vykdomos vieną kartą per mėnesį visus metus (12 savaitgalių) atnaujintose patalpose Nemunaityje. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis dėl saugaus vaikų ir jaunimo poilsio stovyklų darbo organizavimo visiems dalyviams kasdien buvo matuojama temperatūra, sudarytos sąlygos rankų higienai, dažnai liečiami paviršiai buvo dezinfekuojami, kambariai, patalpos, kuriose vyko užsiėmimai nuolat vėdinami. Stovyklos dalyviai buvo suskirstyti grupėmis, daugiausia užsiėmimų vyko lauke. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė pasidžiaugė, kad projekto dėka užtikrintas sporto infrastruktūros prieinamumas vaikams ir jaunimui, paskatinta socializacija - bendravimas ir bendradarbiavimas, akcentuotas komandinis darbas, pagarba taisyklėms kiekvienam suteikė asmeninį tobulėjimą, sveikos gyvensenos skatinimą ir aktyvias fizinio aktyvumo veiklas.

Šioje stovykloje dalyvavo 24 vaikai iš skirtingų Alytaus rajono vietovių. Projekto komandos nariai, stovyklos vadovai ir treneriai Laima Zalanskienė, Sigitas Junevičius ir Gintautas Pikūnas turintys patirties organizuojant vaikų atostogų bei savaitgalines stovyklas ,,Jaunasis kūrėjas“, futbolo stovyklas jaunimui ir ne tik, remiantis projekto veiklos tvarkaraščiu sėkmingai organizavo ir įgyvendino pirmosios projekto sporto stovyklos veiklas. Stovyklautojai aktyviai dalyvavo komandiniuose futbolo (treneris S. Junevičius) ir dziudo (lektorius - Rolandas Lukoševičius) užsiėmimuose, įgavo patirties apie sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo kokybės gerinimo privalumus (lektorius - Gediminas Mikelevičius). Patyrę lektoriai stovyklos dalyviams teorijos žinias demostravo praktinių užsiėmimų metu, o prevencinių paskaitų pagalba supažindino su dopingo vartojimo grėsmėmis ir įtaka žmogaus gyvenimui. Stovyklos vadovai, treneriai organizavo žygį su šiaurietiškomis lazdomis rudenėjančio miško takais, nes sporto stovykloje ir laisvalaikis sportiškas - žaidžiant smiginį, tobulinant šaškių žaidimo taktikos gudrybes. Aktyvių veiklų metu vyko sportinės motyvacijos užsiėmimai ,,Sportuok, judėk ir tobulėk!“ arba ,,Kaip tapti čempionu?“. Reflektuojant, atsisveikinimo metu kiekvienas dalyvis pateikė savo įžvalgas, patirtis apie stovykloje praleistą laiką. Atsakymas vienas – ,,Esame laimingi; viskas patiko; išsipildė mano svajonė; šauni komanda; įdomios veiklos; skanus maistas... o kada vyks kita stovykla?, ar galime jau registruotis? Džiaugiamės, kad įgyvendinus projektą sustiprės vaikų, jaunimo, suaugusiųjų fizinis aktyvumas, įtraukumas, pozityvaus dialogo kūrimas, bendruomeniški ryšiai ir sportinių rezultatų galimybių plėtra.

Autorius:
Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos