,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“.

PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA, ĮSIGYJANT SPORTO INVENTORIŲ IR ĮRANGĄ“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 BENDRAI FINANSUOJAMAS VALSTYBĖS SPORTO RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS, KURĮ ADMINISTRUOJA ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA IR ŠVIETIMO MAINŲ PARAMOS FONDAS

Rugsėjo 30 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, remiantis projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ veiklos tvarkaraščiu, startavo sveikos gyvensenos kursai suaugusiems. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė pasveikino susirinkusius sporto mylėtojus, pasidžiaugė, kad jau greitu laiku bus projekto atidarymas ir pristatyta visa numatyta įsigyti sportinė įranga. Projekto komandos nariai, mokytojai metodininkai Laima Zalanskienė ir Sigitas Junevičius supažindino su projekto tikslu - ugdyti fiziškai aktyvią rajono bendruomenę, modernizuojant Alytaus r. meno ir sporto mokyklos sportinį inventorių ir įrangą. Pristatė planuojamas veiklas - savaitgalio sporto stovyklas vaikams ir jaunimui, kurios bus vykdomos vieną kartą per mėnesį visus metus (12 savaitgalių) atnaujintose patalpose Nemunaityje ir sveikos gyvensenos kursus suaugusiems, kurie bus vedami 2 kartus per savaitę po 2 valandas visus metus Alytaus r. meno ir sporto mokykloje. Projekto organizatoriai linkėjo visiems ir toliau aktyviai lankyti užsiėmimus, kiekvienam stiprinti savo sveikatą bei pakvietė apžiūrėti ir iš karto išbandyti naujus sportinius įrenginius. Daugų seniūnė Irma Kašėtienė kvietė visus naudotis puikia galimybe sportuoti, kiekvienam asmeniškai didinant fizinį aktyvumą savo sveikatos gerovei.

Tikimės, kad dalyvaudami ir susipažinę su įvairiomis sporto veiklomis kiekvienas bendruomenės narys pakeis nusistovėjusius įpročius ir įgis atitinkamai vertingus ir naudingus sveikatai įgūdžius. Šiame projekte planuojamos sporto projekto veiklos prisidės prie strateginių sporto šakų ir / arba prie tų sporto šakų ar disciplinų, kurios pripažįsta Pasaulinį antidopingo kodeksą, plėtojimo. Projekto dalyviai susipažins ir dalyvaus šiose komandinėse sporto veiklose: dziudo, imtynės, futbolo, krepšinio užsiėmimuose. Projekto metu vaikams, jaunimui ir suaugusiems bus vedamos paskaitos dopingo tematika. Tuo pačiu kiekvienas propaguos sveiką gyvenseną ir fizinio aktyvumo didinimą bei pagerins bendruomeniškumo ryšius. Įgyvendinus projektą sustiprės vaikų, jaunimo, suaugusiųjų (tame tarpe senjorų) fizinis aktyvumas, įtraukumas, pozityvaus dialogo kūrimas, bendruomeniški ryšiai ir sportinių rezultatų galimybių plėtra.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

 

Autorius:
Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nuotraukos:
Laima Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos