2019-09-22 Bus remontuojamos Alovės ir Krokialaukio multifunkcinės aikštelės bei Nemunaičio stadionas

2019-09-22 

Bus remontuojamos Alovės ir Krokialaukio multifunkcinės aikštelės bei Nemunaičio stadionas

Alytaus rajono savivaldybė pradeda įgyvendinti projektą „Esamų sporto bazių plėtra Alytaus rajone“, finansuotą iš Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Centrinė projektų valdymo agentūra.   Fondo lėšos skiriamos esamų sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui.  Projekto įgyvendinimo metu bus tvarkomos multifunkcinės sporto aikštelės Alovėje, Krokialaukyje ir stadionas Nemunaityje.

Projekto tikslas - gerinti sąlygas ugdyti fiziškai aktyvią visuomenę remontuojant ir modernizuojant esamų sporto bazių infrastruktūrą Alytaus rajone ir pritaikant ją neįgaliųjų poreikiams: Alovėje ir Krokialaukyje bus pakeista multifunkcinių sporto aikštelių danga, įrengti specialūs krepšinio ir tinklinio stovai tinkantys ir neįgaliesiems, Nemunaityje – atnaujinta natūrali danga, bėgimo takelių asfaltbetonio danga, įrengta tinklinio aikštelė, specialūs krepšinio ir tinklinio stovai tinkantys ir neįgaliesiems, bočio ir petankės žaidimų įrenginiai. Sudarius tinkamas sąlygas bus organizuojami reguliarūs sporto užsiėmimai Alytaus rajono kaimiškų vietovių vaikams ir jaunimui, senjorams, neįgaliesiems, moterims ir merginoms.

Projekto vertė beveik 210 tūkst. Eur (207 404,22). Projektą įgyvendins Alytaus rajono savivaldybės administracija kartu su partneriu Alytaus rajono meno ir sporto mokykla. Projekto įgyvendinimo trukmė 12 mėnesių.

LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė finansavimą 10-iai 2019 m. Projektams finansuoti šiemet skiriama 13,2 mln. Eur. Iš jų nemažiau kaip dešimtadalis (1,3 mln. Eur) lėšų atiteks neįgaliųjų sporto plėtrą skatinantiems projektams įgyvendinti. Sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui šiais metais numatyta skirti 1 318 000 Eur. Paskelbus kvietimą teikti paraiškas sulaukta 157 paraiškų iš 49 savivaldybių, o prašomų Fondo lėšų suma buvo 25 322 726,52 eurų, t. y. daugiau nei 19 kartų didesnė už numatytą skirti lėšų sumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui