,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“.

PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA, ĮSIGYJANT SPORTO INVENTORIŲ IR ĮRANGĄ“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 BENDRAI FINANSUOJAMAS VALSTYBĖS SPORTO RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS, KURĮ ADMINISTRUOJA ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA IR ŠVIETIMO MAINŲ PARAMOS FONDAS

Spalio 5 dieną, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Nemunaičio skyriuje (Vytauto g. 44) remiantis vykdomo projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ veiklos tvarkaraščiu vyko sveikos gyvensenos kursai suaugusiems. Fizinio aktyvumo bei sveikos gyvensenos užsiėmimai vykstantys vietos bendruomenėje suteikia naudingus ir kryptingus užimtumus, kurie paskatina domėtis aktyvesniu gyvenimo būdu, suteikia reikalingą informaciją apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai. Šį kartą projekto organizatoriai visus žygio dalyvius supažindino su šiaurietiškų lazdų vaikščiojimo technika.

Fizinis aktyvumas yra būtinas, teigė mokytojas metodininkas Sigitas Junevičius, tai neabejotina nauda sveikatai - vaikščiojimas su šiaurietiškomis lazdomis puikus būdas leisti laiką gryname ore, atsipalaiduoti po darbo dienos, pagerinti eiseną, laikyseną, suaktyvinti kraujotaką. Dalyvaujant fizinio aktyvumo veiklose ir toliau stiprinsime sveikatą, sieksime vidinės motyvacijos, teigiamo poveikio sveikatai, pagerinant bendravimą ir bendradarbiavimą.

Projekto komandos narė mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė tvirtino, kad užsiėmimai dar tik startuoja, įgyvendinant projekto tikslus ir uždavinius sieksime fizinio aktyvumo renginių įvairovės, kad projektas įgytų tęstinumą. Tikimės, kad dalyvaudami ir susipažinę su įvairiomis sporto veiklomis kiekvienas bendruomenės narys pakeis nusistovėjusius įpročius ir įgis atitinkamai vertingus ir naudingus sveikatai įgūdžius.

 

Autorius:
Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nuotraukos:
Sigitas Junevičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos