Mokiniai džiaugėsi muzikine pažanga

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-05-26
  • Kategorija: Renginiai

Mokiniai džiaugėsi muzikine pažanga

2023 m. gegužės 24 d., Pivašiūnų muzikos skyriaus mokiniai, vykusiame koncerte parodė ne tik savo muzikinius gebėjimus, bet ir tai, kaip patobulėjo per pastarąjį pusmetį. Grodami jie labai jaudinosi, nes stengėsi pademonstruoti kuo geriau atliekamus kūrinius smuiku, kanklėmis, akordeonu ir fortepijonu. Pivašiūnų gimnazijos direktorė Vilija Bareikienė, pasidžiaugė, kad nemažas būrelis gimnazijos mokinių muzikuoja, tobulėja ir tinkamai save realizuoja. Tokia teigiama direktorės įžvalga turi didžiulės reikšmės mokinių padarytai pažangai bei įdėtam jų darbui.

Džiugu, kad koncerte dalyvavo ir mokinių tėveliai, kurie atvyko padrąsinti savo vaikus ir pamatyti, kaip puikiai jie groją. Tai yra ypatinga akimirka, kad tėveliai susirūpinę ir domisi savo vaikų pažanga. Jų palaikymas ir dėmesys, tai tikra paskata ir motyvacija mokiniams toliau tobulinti savo muzikinius gebėjimus.

Auksės Sapežinskienės, meno mokyklos direktorės pasakyti žodžiai tikrai suteikė daug prasmės, įkvėpimo ir drąsos mokiniams jaustis įvertintais ir pripažintais. Nes tik per muzikinę veiklą, mokiniai atskleidžia savo kūrybiškumą.

Džiaugėsi mokiniai ir klasės mokytojų Jurgitos Česonienes ir Daivos Ambrasienės dalyvavimu koncerte. Jos savo laiką ir susidomėjimą skyrė pagerbti jaunuosius instrumentalistus, pamalonindamos saldžiomis dovanėlėmis. Tai rodo mokytojų pagarbą ir palaikymą mokinių siekiams, taip suteikiant daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos.

Apibendrinant, koncertas - puiki galimybė mokiniams parodyti, ką jie išmoko per pusmetį. Jų pasiryžimas, pastangos ir muzikiniai sugebėjimai buvo puikiai atskleisti. Džiugu buvo matyti tėvelius, mokytojus ir visą bendruomenę, susirinkusią palaikyti ir padrąsinti jaunuosius muzikantus.

Groti akordeonu ir kanklėmis išmokė mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė, smuiku griežti išmokė mokytojas metodininkas Algirdas Glovickis, pianinu mokė mokytoja Raminta Vanagaitė.

Mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos