Aktyvaus ir kūrybingo laisvalaikio stovykla ,,Jaunasis kūrėjas“ Nemunaityje

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-02-21
  • Kategorija: Renginiai

Aktyvaus ir kūrybingo laisvalaikio stovykla ,,Jaunasis kūrėjas“ Nemunaityje

,,Mūsų svajonės pildosi su kaupu – mes stovykloje!“, smagiai nusiteikę vienas už kitą garsiau kartojo atvykę stovyklautojai iš Vilniaus, Alytaus miesto ir Alytaus rajono. Iniciatyvių Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytojų dėka suorganizuota ir įgyvendinta stovykla ,,Jaunasis kūrėjas“ Nemunaityje, tapo tikra atsipalaidavimo palaima visiems vaikams po intensyvaus pirmojo mokymosi pusmečio, teigė mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė. Patirtį turintys stovyklos vadovai, įvairių projektų organizatoriai bei dalyviai, mokyklos mokytojai Laima Zalanskienė, Sigitas Junevičius, Gintautas Pikūnas stovyklautojams ir šį kartą parengė patrauklių veiklų planą. Keturios stovyklos dienos (vasario 14-17 d.) praskriejo nepastebimai su skirtingomis edukacinėmis veiklomis – pradedant susipažinimo  žaidimais, linksmosiomis sveikatinimo mankštomis, išvažiuojamosiomis išvykomis, kopimu į piliakalnius, meno parodų lankymu, lavinamaisiais bei orientaciniais žygiais, netradicinių sporto šakų išbandymu, kūrybiniais ir kūrybiškais dailės užsiėmimais, šaudymu iš lanko, vaidybinėmis improvizacijomis ir daug kitų veiklų.

Trumpam stabtelkime ties kiekviena stovyklavimo diena. Pirmoji diena. Atvykusius stovyklautojus pasitikę vadovai išsamiai supažindino su saugumo rekomendacijomis dėl Covid-19 bei stovyklos vidaus tvarkos ir saugaus elgesio taisyklėmis. Įsikūrus jaukiuose kambariuose dalyviai buvo pakviesti nuotaikingam susipažinimo žaidimui. Toliau vyko edukacinis dailės užsiėmimas ,,Menų spaustuvė“, kuriame vaikai mėgavosi kūrybine veikla (edukatoriai – Ingrida ir Arūnas Vaitkai). Po sočių pietų susipažino ir išbandė dziudo pradžiamokslio galimybes (edukatorius – Rolandas Lukoševičius). Su stovyklos vadovais dalyvavo pažintiniame žygyje ,,Patyrinėkime vietovę iš skirtingų pusių“. Pasivaikščiojus, pakvėpavus tyru oru, pasigrožėjus Nemunaičio vietovėmis, po vakarienės visų laukė originalus teminis vakaras ,,Žvaigždžių diena“. Pirmosios dienos pabaigoje – įspūdžių lavina, emocijos – refleksija ir ramus miegas.

Antroji diena ir nauji užsiėmimai: linksmoji mankšta, pusryčiai ir pirmoji edukacija. Puikiai praleistas laisvalaikis su ,,Žaliojo lanko“ Ugniaus ir Ingos Timinskų komanda. Akies taiklumą išbandė ne tik stovyklautojai, bet ir stovyklos vadovai. Šaudymas iš lanko – sporto šaka, kurios pagrindiniai įrankiai yra lankas ir strėlės. Emocingai nusiteikę, įgiję komandinę dvasią ir pasistiprinę visi iškeliavo į Birštoną. Nuostabiai kvepiantis ir labai ,,skanus“ užsiėmimas, sausainukų kepimo edukacija ,,Kvepiantis Birštono miesto simbolis – banginukas“ vyko Birštono sakraliniame muziejuje (edukatorė - Roma Zajančkauskienė). Paskanavę keptų ,,banginukų“, apžiūrėję muziejaus eksponatus ir dailės parodą visi kopė į Vytauto kalną, mėgavosi parko atrakcionais. Kelionė į stovyklą atgal, vakarienė ir... vakaro programos nuotykiai ,,Mes – šauniausi!“. Refleksija ir saldus miegas.

Trečioji diena – šventinė diena – Vasario 16-oji! Originali mankšta, pusryčiai ir netradicinių sporto šakų užsiėmimai. Su vadovo Sigito pagalba stovyklautojai smagiai išbandė bei įsisavino badmintono subtilybes. Dinamiškas badmintono žaidimas suteikė puikias emocijas, gerą savijautą. Stovyklautojų nuostabai toliau vyko susipažinimas su petankės sporto šaka. Visas smagumas ir azartas prasidėjo, kai pasiskirsčius į dvi komandas reikėjo gebėti suderinti tiek fizinius, tiek protinius įgūdžius. Pietūs ir šventinis Vasario 16-osios paminėjimas. Nemunaičio seniūno Rimanto Avižienio iniciatyva buvo uždegtos atminimo žvakutės prie Nepriklausomybės kario paminklo, visiems įdomiai pristatyta skulptūros gimimo istorija. Papietavus, pasiėmus tinkamas priemones, stovyklautojai su vadovais iškeliavo į žygį. Žygio metu visų laukė netikėtos patirtys, nauji įspūdžiai, nuoširdi betarpiška atmosfera, įtraukiančios veiklos, žaidimai ir laimėtojų prizai. Parkeliavus, stovyklautojus pasitiko edukatorė Daiva Avižienienė su edukacija ,,Viskas apie knygas“. Skani vakarienė, filmų vakaras, diskoteka, dienos aptarimas – daugybė įspūdžių, saldus miegas.

Finalinė, ketvirtoji diena ir ankstyvojo ryto pirmasis vaikų klausimas-prašymas: gal galėtume dar pratęsti stovyklavimą??? Atsakymas – TAIP, bet kitos stovyklos metu! Po pasimankštinimo ir pusryčių - tęstinė dailės užsiėmimų terapija su edukatoriais Ingrida ir Arūnu. Edukacijos pabaigoje visų stovyklautojų rankose puikavosi pasigaminti šedevrai – kiekvieno individualiai nutapytas piešinys ant drobinio maišelio su asmeniniais inicialais. Pietūs ir skanusis desertas, pasivaikščiojimas prie Nemuno, klausimai-atsakymai ir muzikinė edukacija – koncertas. Edukatoriai Margarita Ivanauskienė, G. Pikūnas, Dainius Platūkis ir Algirdas Glovickis dalyvius supažindino su kiekvieno instrumento atsiradimo istorija, o kiekvienas atliktas kūrinys vis ,,nukeldavo“ į kitą šalį. Stovyklos pabaigoje vyko improvizuotos atsisveikinimo veiklos ,,Aš, esu – Aš“. Organizatoriams ir vadovams smagu buvo girdėti tėvelių, dalyvių padėkos žodžius ir pasakymą ,,Iki susitikimo kitoje stovykloje!“.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos