Popietė „Atmintis gyva, nes liudija“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-01-14
  • Kategorija: Renginiai

Popietė  „Atmintis gyva, nes liudija“

  Sausio 13-oji - tai Laisvės diena.  Alytaus r.  meno ir sporto mokyklos mokytoja Joana Laugalienė su mokinais paminėjo šią svarbią datą. Butrimonių skyriuje kartu su gimnazijos 3 klasės mokytoja Gina Griškoniene ir mokiniais vyko popietė, kur ugdytiniai deklamavo eilėraščius Lietuvai, didvyriams, žuvusiems už mūsų laisvę. Sausio 13-osios iniciatyvos simbolis – žvakė, kuri simbolizuoja šviesą, atmintį, teisingumą ir vienybę, todėl prie aukų sąrašo buvo uždegtos žvakės. Mokytojos papasakojo savo prisiminimus apie tuos įvykius, apie išėjusius į amžinybę, apie žmonių vienybę, kovojant už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

Išmoktus muzikinius kūrinius atliko Austėja Senutaitė, Alina Asanavičiūtė,  Vanesa ir Austėja Šareikaitės. Buvo sugiedotas Lietuvos himnas.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Daugų skyriuje mokytojų Laimutės Aleksiupienės ir Joanos Laugalienės mokiniai grojo kanklėmis, fortepijonu. Kanklėmis grojo Ugnė Zenevičiūtė , fortepijonu- Raselė Ribačiauskaitė, Augustė Sukarevičiūtė ir Nigrita Žvikevičiūtė. Smagu, kad popietėje dalyvavo Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai su mokytoja Vilija Sakalauskiene ir padėjėja Vyda Sudvajiene. Mokiniai deklamavo, žiūrėjo filmuką pagal Vytauto Landsbergio pasakojimą „Sausio sniegenos“, o po renginio aplankė dailės skyriaus mokinės Mėtos Raudonytės kūrybinių darbų parodą.

 

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos