Pasaulinė Muzikos diena Dauguose

  • Paskelbta: 2020-10-04
  • Kategorija: Renginiai

       Kokia šiandien diena? Kodėl mums reikalinga muzika? Kokios muzikos būna?

Šiandien, spalio 1d., klausimų ir atsakymų, instrumentinės ir vokalinės muzikos variavimu Pasaulinė muzikos diena buvo minima nuo ankstaus ryto. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje kanklėmis grojo Ugnė Zenevičiūtė (mokytoja Laimutė Aleksiupienė), fortepijonu skambino Nigrita Žvikevičiūė, Dominyka Pipaitė (mokytoja Joana Laugalienė), Nedas Zenevičius (mokytoja Raminta Vanagaitė), kuriuos pakvietė gimnazijos  muzikos mokytoja Daiva Laniauskienė.

 

Alytaus r. meno ir sporto mokykloje mokytojai, mokiniai ir tėveliai Pasaulinės muzikos dienos paminėjimą pradėjo mokyklos himnu. Šį kartą susirinkusiems meno mylėtojams neteko nuobodžiauti ir klausytis įvairių pasakojimų, o patys turėjo atskleisti turimą muzikinių žinių bagažą, nes buvo organizuota „Muzikos žinių viktorina“. Kiekvienas klausimas privertė prisiminti ne tik savąjį instrumentą, kuriuo muzikuoja, bet ir kokias pastabas pamokų metu mokytojas pasako, kokius muzikinius terminus naudoja. Savo meilę muzikai pademonstravo Skaistė Makselytė, fortepijonu atlikdama keletą kūrinių, ir Airidas Žemaitis (mokytoja Rasa Babarskienė), paskambinęs smagią pjesę.

Į viktorinos klausimus išsamiausiai atsakė ir Padėkos buvo įteiktos  Ąžuolui Karpiejui, Ugnei Zenevičiūtei, Viktorijai Marcinkevičiūtei ir Airidui Žemaičiui. Jų vertintojai ir renginio organizatoriai buvo mokyklos mokytojai: Joana Laugalienė, Rasa Babarskienė, Laimutė Aleksiupienė ir Algirdas Glovickis. Po smagaus pabendravimo visi dalyviai pasivaišino ,,dzūkiškomis“ saldžiomis voveraitėmis ir  dalinosi puikia nuotaika.

Autorius:
Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos