Kūrybiškumas-vaizduotė-potyriai

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-06-03
  • Kategorija: Sveikinimai

Sėkmingai įvykdžius visas mokslo metų užduotis, įvaldžius nuotolinį mokymą, užėmus prizines vietas tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose, festivaliuose galime ir pakvailioti su savo mėgstamu instrumentu. Rimtumą, susikaupimą, dėmesingumą, pareigingumą, kartojimą paliekame nuošaly.

Kalbama, kad gimstame kūrybingais o tik vėliau tampame nekūrybingi. Tačiau, kūrybiškumo jauniesiems muzikantams nestinga. Toli ieškoti nereikia, nes muzikavimo procese jis ugdomas pastoviai. Tačiau kaip jį atskleisti nuotraukose? Mokiniams teko naujas iššūkis. Ypač reikėjo pasikliauti fantaziją, iš užmaršties ištraukti vaizduotę, smalsumą, originalumą ir visą tai su muzikos instrumentu (kanklės, akordeonas) atskleisti nuotraukose. Vaizduotė išlaisvina mokinio mąstymą, skatina kūrybą, skina kelius atradimams ir išradimams, paįvairina kasdienybę. Tik nereikia bijoti improvizuoti ir eksperimentuoti – tik po to galime tikėtis sėkmės, kai surandame naujų išraiškos priemonių. Menines nuotraukos, akordeonistų; Tajaus, Tomo, Jolantos, Brigitos, Rūtos, kanklininkių: Paulinos, Sofijos, Gabijos, Vitalijos, Aušrinės, Melitos, Evelinos, Ugnės, Viktorijos, Dovilės, Deimantės.

Mokinių palinkėjimai sau ir draugams po atsiskaitymo – kantrybės, gerų emocijų, meilės muzikai, nepasiduoti ir siekti savo tikslo, groti ir nesustoti.... Su artėjančia vasara visus!

Mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos