Nuotolinis koncertas skirtas Motinos dienai paminėti

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-04-29
  • Kategorija: Sveikinimai

Pirmasis nuotolinis koncertas skirtas Motinos dienai paminėti

Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių, turinčių gilias tradicijas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai diena, kai gražiausi gėlių žiedai ir sveikinimai dovanojami pačiam artimiausiam žmogui – Motinai.

Nuotoliniu būdu vykusiame Motinos dienos koncerte -- apsikabinimas, piešinių įteikimas, palinkėjimai ir pačios gražiausios melodijos skambėjo mokytojos Laimutės Aleksiupienės moksleivių grojančiu kanklėmis ir akordeonu.

Renginio tikslai: ugdyti vaikuose meilės, pagarbos jausmą savo artimiesiems, žadinti estetinį jausmą per įvairias meno rūšis, lavinti saviraiškos poreikį, skatinti atsakomybės jausmą.

Tinkamiausias melodijas atlikti Motinai, rinkosi patys mokiniai. Kanklėmis, akordeonu muzikavo – Ugnė Zenevičiūtė, Viktorija Marcinkevičiūtė, Tomas Zenevičius, Dovilė ir Deimantė Bakšytės, Aušrinė Turskaitė, Brigita Sapatkaitė, Rūta Degėsytė, Vitalija Meškaitytė, Gabija Pikūnaitė. Individualiai paruoštus mamoms sveikinimus, nuotoliniu būdu skyrė; Raminta Kavaliauskaitė, Evelina Klimavičiūtė, Sofija Rutkauskaitė ir Tajus Barkauskas.

Visi muzikuojantys koncerte mokiniai buvo nusiteikę atiduoti visa, kas paslėpta jų mažose širdelėse, kad koncertas būtų tiek lyriškas ir švelnus, kiek ir emocingai uždegantis. Motinos, nustebintos savo vaikų netikėtumais, pagautos emocijų - koncerto metu ir ašarą nubraukė, ir meiliai apsikabino savo vaikus, ir lengvai lingavo pagal skambančias melodijas.

Mokiniams, tai dar vienas išbandymas, muzikuoti nuotoliniu būdu, kai sėdi šalia pats artimiausias žmogus – Mama, o klausytojus privalai jausti emociškai, dėmesingai ir pagarbą muzikuojančiam.

Kanklių mokytoja Laimutė Aleksiupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos