Tarptautinė stovykla Latvijoje ,,Izkraso pasauli 2024“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2024-09-03
  • Kategorija: Renginiai

Tarptautinė stovykla Latvijoje ,,Izkraso pasauli 2024“

2024 m. rugpjūčio 12-18 dienomis Jelgavos (Latvija) muzikos ir meno mokykloje vyko vaikų atostogų stovykla ,,Izkraso pasauli 2024 “. Vaikų atostogų stovykla – tai kūrybiškai prasminga, generuojanti naujas idėjas atostogų stovykla, kurioje dalyviai atvyko iš Lietuvos, Lenkijos, Suomijos, Rumunijos ir Latvijos. Neišdildomų naujų patirčių, smagių nuotykių, išvykų, inovatyvių veiklų atrado  Alytaus r. meno ir sporto mokiniai ir juos atlydėję mokytojai Ingrida Vaitkienė, Arūnas Vaitkus ir Margarita Ivanauskienė.

7 dienas trunkusioje stovykloje užsiėmimų metu 11-14 m. amžiaus moksleiviai, dalyvavo įvairiose veiklose, pažino šalių kultūras, papročius, ugdė kalbinius įgūdžius, mokėsi bendradarbiauti.

Kiekvieną dieną nuo ankstyvo ryto stovyklavietėje buvo pilna vaikų juoko, nuotaikingo šurmulio, muzikinių ir  meno užsiėminų, kuriuos 70 stovyklos dalyvių pademonstravo paskutinę stovyklos dieną vykusiame šventiniame koncerte.

Stovykloje mokiniai eksperimentavo su įvairiomis medžiagomis, formomis ir tekstūromis, taip gilindami savo supratimą apie vizualinį meną. Įgijo ne tik techninių žinių, bet ir vertingų kūrybinių patarimų iš profesionalių menininkų. Muzikos užsiėmimuose ugdė improvizacinius gebėjimus, muzikalumą ir ansambliškumą.

Septynios stovyklos dienos prabėgo akimirksniu. Kartu su įgytomis akademinėmis žiniomis, mokiniai įgavo neįkainojamą dovaną- bendravimą, draugystę, žinias apie šalių kultūras bei kitus socialinius įgūdžius.

Tariame nuoširdų ačiū stovyklos organizatoriams Jelgavos rajono  meno mokyklai už puikiai ir prasmingai praleistą laiką stovykloje !

Iki kitų susitikimų!

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas