Sausio 13-osios įvykiams atminti pilietinė iniciatyva „Pergalės šviesa“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2024-01-12
  • Kategorija: Renginiai

   Sausio 13-osios įvykiams atminti pilietinė iniciatyva „Pergalės šviesa“

 

    2024 m. sausio 12 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos languose 8 val. sušvito atminimo žvakutės. Daugų muzikos skyriuje Laisvės gynėjų dienos proga mokytojos Laimutė Aleksiupienė, Joana Laugalienė ir Rasa Babarskienė su mokiniais surengė popietę, kurioje dalyvavo ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai ir mokytojos, seneliai ir tėveliai. Apie 1991 metų sausio 13-osios dienos įvykius pasakojo Lietuvos Žurnalistų sąjungos narys, 1992 metais apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu Daugų gyventojas Albinas Čaplikas.

    Didvyrių atminimui muzikinius kūrinius skyrė Dovilė, Ema ir Rasa,  eilėraščius deklamavo Alisa ir  Ugnė.

   Nuo mažens puoselėjant Lietuvos istoriją, tradicijas, galima užauginti sąžiningą, dorą savo valstybės pilietį. Tik dainos, kūrenami laužai, bendrystė, dalijimasis šiltu maistu, visus suvienijo bendram tikslui, kovojant link pergalės, mintimis dalinosi daugiškis Algis Marčiukonis.

   Stebint skaidres ir girdint Sausio 13-osios dalyvio A. Čapliko išsakytus prisiminimus, išgyvenimus, mokiniai suprato, kiek reikia jėgų, pasiaukojimo, kovojant už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

 Alytaus r. meno ir sporto mokyklos inforrmacija

 

   

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos