Šventinis vakaras ,,Žiemos taku“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2024-01-02
  • Kategorija: Renginiai

Šventinis vakaras ,,Žiemos taku“

2023 m. gruodžio 29 d. vyko Kančenų bendruomenės šventinis vakaras ,,Žiemos taku“. Tai kultūriškai įkvepiantis renginys, kuriame skambėjo kanklininkių Ugnės Zenevičiūtės ir Aušrinės Turskaitės atliekama liaudiška muzika. Įspūdingas ir nematytas reginys vyko, kurio metu susiliejo garsas ir šokis, sukurdamas unikalų meninį įspūdį. Aušrinės kanklių garsai buvo derinami su Ievos Kamandulytės (Daugų Vlado Mirono gimnazija) lanksčiais ir grakščiais judesiais, kurie sužavėjo renginio dalyvius. Tai puikus būdas, pateiktas žiūrovams kaip sujungta muzika su šokiu, suteikianti abiems menams galimybę pasirodyti ir išsiskirti.

Ugnės atliekamas solinis kūrinys, sutelkė žiūrovų dėmesį. Muzikinės interpretacijos gali būti labai įvairios - nuo liaudiškų, tradicinių melodijų iki modernių arba net improvizacinių kūrinių. Tai vyko puikus muzikinis pasirodymas, demonstruojantis kanklių potencialą kaip galingą ir įvairiapusišką muzikos instrumentą.

Vakaronė buvo pilna muzikos įvairovės ir meninio pasireiškimo - skambant vokalinio ansamblio ,,Niedutis“ ir Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškos muzikos kapelos ,,Jieznelė“ muzikai.

Kanklių mokytoja Laimutė Aleksiupienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos