Kūrybiškas įspūdžių vakaras ,,Prisiminimų retrospektyva - 45“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

Kūrybiškas įspūdžių vakaras ,,Prisiminimų retrospektyva - 45“

2023 m. gruodžio 8 dieną, gausiame būryje svečių buvo paminėtas Alytaus r. meno ir sporto mokyklos 45-erių metų jubiliejus. Nešini puikiomis nuotaikomis, šypsenomis, smagiais ir mielais prisiminimais atkeliavo buvę mokiniai, mokytojai, direktoriai, Daugų miestelio įstaigų ir bendruomenių atstovai, Alytaus rajono gimnazijų direktoriai ir visa mokyklos bendruomenė. Šiltus, kupinus gražių palinkėjimų sveikinimus ir atminimo dovaną įteikė atvykę pasveikinti Alytaus rajono savivaldybės Merės Rasos Vitkauskienės patarėja Agnė Mažeikienė bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Gintautas Draugelis.

Profesionaliu muzikavimu, kiekvieną svečią pasitiko mokyklos mokytojai Arvydas Kirda ir Algirdas Glovickis. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė susirinkusiems pristatė mokyklos gyvavimo istoriją, papasakojo apie šiandieninius pasiekimus, nuveiktus darbus, dėkojo mokyklos bendruomenės komandai už susitelkimą ruošiant šventę bei visiems atvykusiems. Mokyklos bendruomenę sveikino ir klestėjimo linkėjo Daugų miestelio seniūnė Irma Kašėtienė, pirmoji mokyklos direktorė Birutė Jočienė, Nemunaičio seniūnas Rimantas Avižienis, Daugų technologijos ir verslo mokyklos direktorius Valentas Pakalniškis, Miroslavo ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorės Sonata Gražulienė bei Jurgita Kamandulienė, ,,Daugų krašto“ asociacijos vadovė Raimonda Šilalienė. Už nuolatinę bendrystę skambią dainą skyrė Daugų filialo TAU dekanė Janina Seiliuvienė; savo pačios rankomis pagamintą rankdarbį įteikė Daugų krašto amatininkė Onutė Zenevičienė, bendrijos ,,Viltis“ padalinio vadovė Danutė Laukaitienė ir kiti garbūs svečiai.

Renginį iškilmingai vedė ir po prisiminimų labirintus šmaikščiai ,,nardė“ buvusi mokyklos dailės skyriaus mokinė Justina Kurkutytė ir mokytojas Arūnas Vaitkus. Dainavimo, muzikavimo, video sveikinimų, sportinių pasirodymų, nuoširdžių linkėjimų bei dailės skyriaus meninio performanso pristatymo dėka, šventė pralėkė akimirksniu. Scenoje pamatėme ir išgirdome esamų ir buvusių mokinių, mokytojų, svečių pasirodymus. Džiaugsmingas dainavimo akimirkas dovanojo - Gustė Janulevičiūtė ir Vytautė Kirkliauskaitė, Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos „Vaja“ ugdytinės (vadovės Aušra Pajedaitė-Jarmalavičienė ir Vakarė Jarmalavičiūtė) bei buvusi mokyklos mokinė, dabar jau pati mokanti dainavimo meno - Sofija Rasa Lelė. Šventiniame renginyje toliau savo gebėjimus demonstravo gitaros klasės mokinys Dovydas Kurkutis, smuikais griežė Rugilė ir Karolis Levickai. Stebėjome nuotaikingus Justinos Biekšaitės, Rasos Strauzaitės-Barauskienės ir olimpinių prizininkų, brolių Mindaugo bei Simono Maldonių vaizdo įrašų sveikinimus. Savo prisistatymus nuostabiais muzikos garsais dovanojo Skaistė Makselytė, Benas Laugalis; Ugnė Zenevičiūtė; Nedas Zenevičius, Aušrinė Turskaitė. Buvusių mokinių, Vaivos Daujotės bei Povilo Senkonio sveikinimo kalbose išgirdome daug šiltų atsiliepimų, nuoširdžių padėkų buvusiems mokytojams. Savo ugdytinių pasirodymą komentavo ir irkluotojų vardu kalbėjo mokytojas Rimas Sukackas, o mokytojų kvartetas - Margarita Ivanauskienė, Gintautas Pikūnas, Dainius Platūkis ir A. Glovickis kvietė ne tik klausytis, bet ir šokti Rock‘n‘roll. Dailės skyriaus mokinių pasirodymas suteikė galimybę visiems kartu stebėti ir dalyvauti meninio performanso procese. Jubiliejinio renginio pasirodymams mokinius paruošė ir pasiruošimo darbuose aktyviai dalyvavo mokyklos bendruomenės mokytojai - Laimutė Aleksiupienė, Raminta Vanagaitė, Laima Zalanskienė, Rolandas Lukoševičius, Rasa Babarskienė, G. Pikūnas, Joana Laugalienė, M. Ivanauskienė, A. Kirda, A. Glovickis, D. Platūkis, Ingrida ir A. Vaitkai, R. Sukackas, Tomas Grigas, Vidutis Šurskas, Martynas Biržinis. Šventinio renginio scenarijaus autorė ir koordinatorė mokytoja L. Zalanskienė.

Šio neeilinio vakaro kulminacijos metu iškilmingai buvo įneštas įvairiomis spalvomis žėrintis tortas, o renginio pabaigą vainikavo nuotaikinga fotosesija bei nostalgiški prisiminimų pokalbiai, skambus juokas ir plačios šypsenos veiduose. Dėkojame visiems už išsakytus palinkėjimus, nuostabias akimirkas ir drauge sukurtą gražią prisiminimų pasaką. Už renginio akimirkų fiksavimą dėkojame Auksei Čyžiūtei.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos