Respublikinis muzikos instrumentų atlikėjų festivalis ,,Upokšnis”

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-10-16
  • Kategorija: Renginiai

            Respublikinis tautininis muzikos instrumentų atlikėjų festivalis ,,Upokšnis”

        2023 m. spalio 14 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos kanklininkės Dovilė Bakšytė ir Ugnė Zenevičiūtė [mokytoja Laimutė Aleksiupienė] dalyvavo Respublikiniame tautinių muzikos instrumentų atlikėjų festivalyje ,,Upokšnis”, kuris vyko Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Festivalio tikslas: populiarinti tautinių muzikos instrumentų muziką, sudaryti bendradarbiavimo bei gerosios patirties sklaidos galimybę muzikos/meno mokyklų mokytojams, skatinti mokinių, grojančių tautiniais muzikos instrumentais, saviraišką.

        Festivalyje mokinės praleido ne tik smagų laiką, bet ir gavo vertingų kanklių muzikos klausymo patirties pamokų iš draugių, kurios atvyko iš muzikos/meno mokyklų -  Alytaus, Kauno, Vilkaviškio, Marijampolės, Kaišiadorių, Druskininkų, Jonavos. Ši dviejų valandų klausymo pamoka, tikrai padės joms tobulėti ir sėkmingai pasirodyti kituose konkursuose bei festivaliuose ateityje.

       Dėkojame Dovilės mamai už galimybę vykti į festivalį, ir mokyklos direktorei Auksei Sapežinskienei už  palaikymą dalyvauti festivalyje, koncertmeisterei mokytojai Joanai Laugaliene, kuri papildė Dovilės kankliavimą.

    Yra puiku, kai šeima ir mokykla palaiko jaunųjų kanklininkių siekius ir aistrą muzikai. Sėkmės Dovilei ir Ugnei sekančiuose muzikiniuose renginiuose!

                                                                                 Kanklių mokytoja Laimutė Aleksiupienė

          

       

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos