Integruota netradicinė muzikos pamoka

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-09-14
  • Kategorija: Renginiai

Integruota netradicinė muzikos pamoka

     2023 m. rugsėjo 13 d. Pivašiūnų gimnazijos 7- oje klasėje vyko integruota netradicinė muzikos pamoka  ,,Neaprėpiamas muzikos pasaulis – kanklių istorija ir grojimo pradmenys” kartu su Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Pivašiūnų skyriaus mokiniais ir mokytojais. Pamoką vedė Pivašiūnų gimnazijos muzikos mokytojas Algirdas Glovickis ir Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytoja Laimutė Aleksiupienė.

Pamokos tikslas – suteikti informaciją nuo tradicinių iki koncertinių kanklių. Pamokoje vyko mokiniams pirmas prisilietimas prie muzikos instrumento – kanklių. Organizuojant šią pamoką nebuvo galvojama apie trumpalaikį tikslą, o tikimasi, kad mokiniai ūgtelėję daugiau priartės prie instrumentinės muzikos, taps kūrybiškesni , klausydami koncertų ją geriau pažins ir gebės priimti  kaip stebuklą.

Pamokos tema mokiniams buvo aiški, suprantama ir įdomi. Įgytas teorines žinias mokiniai galėjo pasitikrinti praktiniame-patyriminiame mokyme tiesiogiai.  Tai, apie ką girdėjo kalbant mokytojus, mokiniai aktyviai demonstravo muzikuodami instrumentu.

Integruotos pamokos leidžia racionaliau panaudoti pamokos laiką, pamoka tampa įdomesnė ir įgyjama daugiau praktinių įgūdžių. Tai skatina mokinių kūrybiškumą, bendradarbiavimą, stiprina motyvaciją, palengvina informacijos įsisąvinimą.                                                                              

                                                                                  Mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos