Edukacinė atvira pamoka ,,Pažintis su muzikos instrumentais “

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-09-14
  • Kategorija: Renginiai

Edukacinė atvira pamoka   ,,Pažintis su muzikos instrumentais “

           2023 m. rugsėjo 12 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos salėje vyko  įspūdinga edukacinė atvira pamoka, kurioje buvo pristatyti aerofonų grupei priklausantys muzikos instrumentai.  Mokytojo Arvydo Kirdos pasakojimų klausėsi meno mokyklos ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos 4,5,6 klasių mokiniai.

Mokytojas Arvydas, klausytojams pristatė šiuos instrumentus - armoniką, Peterburgo armoniką, bandoniją ir akordeoną. Mokiniai smalsiai klausėsi mokytojo pasakojimo, nes dauguma  nebuvo matę šių instrumentų anksčiau. Puikus muzikavimas  instrumentais,  išsamus  pristatymas, demonstravimas  kiekvieno instrumento, buvo ir puiki muzikinė pramoga, ir  galimybė  pamatyti instrumentus, kuriais grojo mūsų proseneliai.

Ansamblinis muzikavimas kartu su mokytoju, mokiniams suteikė dar didesnį susidomėjimą ir džiaugsmą. Mokiniai atliko pritariamąsias  partijas su terkšle, žvangučiu, būgneliais, ragais ir kitais instrumentais.

Šis renginys  suteikė galimybę susipažinti su nematytais instrumentais,  paskatino muzikinį kūrybiškumą, susidomėjimą instrumentinę muzika. Dalyvius pradžiugino muzikavimas gyvai, suprantamai. Mokytojui visi dėkojo už nepaprastai įkvepiantį edukacinį renginį ,,Pažintis su muzikos instrumentais “

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos