STOVYKLOS AKIMIRKOS NEMUNAITYJE(1)

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-07-21
  • Kategorija: Renginiai

Kas?  Vaikų vasaros stovykla ,,Grožis & sveikos gyvensenos filosofija“.

Kur ir kada vyko?  Nemunaityje, Vytauto g. 44; Alytaus rajone, 2021 m. liepos 12-16 dienomis.

Kas organizavo?  Alytaus r. meno ir sporto mokykla.

Nuostabus ir įsimintinas laikas draugų ir unikalios gamtos apsuptyje, bendrystės ir komandinio formavimo ugdymo, pasitikėjimo savimi ir tarpkultūrinio bendravimo stiprinimo, grožio sampratos ir sveikos gyvensenos principų atradimų, edukacinių išvykų, kūrybinių dirbtuvių... Ir dar daug, daug pačių įvairiausių užsiėmimų. ,,Stovykla - tai nauja patirtis ir atradimai, bandymai ir išbandymai, neužmirštamas laikas su naujai atrastais draugais ir patyrusiais stovyklos entuziastais, stovyklos vadovais - Laima Zalanskiene, Sigitu Junevičiumi ir Gintautu Pikūnu, teigė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė“. Ne veltui sakoma ,,Draugas yra dovana, kurią pats sau įteiki“ (Škotų rašytojas Robert Louis Stevenson). Pradėkime ,,kelionę“ nuo pirmos stovyklavimo dienos, kaip dienoraštyje apžvelgdami kiekvieną dieną...

Liepos 12 diena – pirmoji stovyklavimo diena. Tai stovyklautojų atvykimo, supažindinimo su informaciniais – praktiniais patarimais, įsikūrimo patogiuose kambariuose, kambarių simbolikos kūrimo ir pristatymo, skanių pusryčių, iškilmingo stovyklos atidarymo ir, aišku, improvizuoto kiekvieno prisistatymo. O stovyklautojai susirinko iš viso pasaulio – Lietuvos sostinės Vilniaus, Amerikos, Slovakijos, Druskininkų, Lazdijų, Alytaus miesto ir Alytaus rajono! Po prisistatymo visų laukė teatro magijos edukacija ,,Teatras ir grimo paslaptys“, kur kiekvienas pagal pageidavimus su edukatorės Astos pagalba ,,pavirto“ skirtingu personažu. Skanūs pietūs ir linksmoji išvyka į Druskininkus ir Grūto parką. Pilni įspūdžių po dienos veiklų sugrįžę stovyklautojai surengė teminį vakarėlį ,,Mes – jėga!“, nuotaikingai žiūrėjo filmuotos dienos vaizdo įrašą, reflektavo. Įspūdinga pradžia. Labanaktis.

Liepos 13 diena – antroji stovyklavimo diena. Atsikėlimas, improvizuota mankšta su sveikos gyvensenos patarimais, kambarių susitvarkymas. Po pusryčių kūrybinės dirbtuvės. Edukatorė Kotryna visus supažindino su natūralios kosmetikos laboratorija, pristatė ir pademonstravo natūralias hena (chna) laikinas tatuiruotes. Pasistiprinę visi sveikinosi su gatvės šokių mokytoju Luku. Begalinės emocijos, juokas, temperamentas ir šokio pristatymas. Jėga! Trumpas poilsis ir komandinio formavimo užsiėmimai ,,Linksmasis futbolas ir AŠ“ bei judriosios estafetės. Linksmybės ir šėlionės diskotekoje po nufilmuotos dienos peržiūros. Labanaktis.

Liepos 14 diena – trečioji stovyklavimo diena. Tikrai taip, nuostabiai saulėtas rytas ir vėl kitokia linksmoji mankšta. Sveiki ir skanūs pusryčiai bei šiaurietiško ėjimo žygis, atsigaivinimas prie Nemunaičio šaltinio. Sugrįžusių stovyklos dalyvių jau laukė Mantvydas, ,,Lankininkų kovos“ edukatorius. Draugiškos kovos sustiprino pasitikėjimą bei kiekvieno iniciatyvumą. Papietavę, pilni energijos dalyviai džiūgavo netradicinių sporto šakų užsiėmimuose su stovyklos vadovais. Visus sužavėjo lėkščiasvydis, smiginis, tinklinis, lauko krepšinis su judančiais krepšiais. Gausi vakarienė ir kūrybinės grožio dirbtuvės ,,Mūsų rankos kuria stebuklus“. Edukatorė Giedrė kiekvienam dalyviui pagelbėjo sukurti ir pagaminti po dvi apyrankes iš daugybės spalvotų stiklinių karoliukų, skirtingų bižuterinių detalių bei čekiškų Presiota kristalų. Nuotaikingas dienos aptarimas ir teatralizuotas vakaras su skirtingai persirengusiais personažais visiems užtikrino šauniai praleistą laiką. Labanaktis.

Liepos 15 diena – ketvirtoji stovyklavimo diena. Labas rytas ir nuotaikingai pradėta diena su tikslinga mankšta ir sveikos gyvensenos formavimo elementais. Papusryčiavus vyko kūrybinės edukacijos apie popieriaus atsiradimo ir gamybos paslaptis, edukatoriai vaikus susipažindino su popieriaus istorija nuo Kinijos iki Europos. Dalyviai patys pagamino rankų darbo popierių senoviniu būdu. Edukacijos ,,Prakalbinkime molį“ metu kiekvienas sėkmingai pagamino molio dirbinį. Pietūs ir tolimesnės judriosios veiklos ,,Sveikam kūne, sveika siela“ su sveikos gyvensenos treneriu Sigitu visiems padovanojo puikią patirtį apie sportavimą ir mitybą. Na, o kaip gi be smagiosios edukacijos su anglų kalba ,,HELLO“. Vaikai įtvirtino anglų kalbos įgūdžius inovatyvių užsiėmimų, smalsumą bei vaizduotę lavinančių patirčių metu. Dienos įvykių prie vakarinio laužo ir naktinio žygio aptarimas užtikrino, kad laikas prabėgs neužmirštamai. Ilga, kupina įvykių diena, labanaktis.

Liepos 16 diena – penktoji stovyklavimo ir atsisveikinimo diena. Labas rytas, skanūs pusryčiai ir vytelių pynimo edukacija. Edukatorė Rasa supažindino su pynimo amato paslaptimis ir suteikė galimybę kiekvienam dalyviui išmėginti šį amatą savo rankomis. Vytelės pavirto dailiomis saulutėmis ir gėlytėmis. Pietūs ir tradicinė stovyklos muzikinė edukacija su saksofonininku Dainiumi ,,Ką man pasakoja muzikos garsai?“ visiems stovyklautojams ir ne tik dovanojo profesionalios muzikos koncertą. Azartiškos sportinės rungtys visus apjungė komandiniams užsiėmimams, o improvizuotos, vaidybinės atsisveikinimo veiklos visiems suteikė nepamirštamas emocijas. Visi džiūgavo ir tuo pačiu liūdėjo, kad stovykla ir vėl baigėsi. Išvykdami dėkojo už nuotaikingas atrakcijas, įvairias veiklas, apjungusias grožį ir sveikos gyvensenos užsiėmimus, įdomias diskusijas, juoką ir šėliones, atrastus naujus draugus ir pomėgius. Laima, Sigitas ir Gintautas visiems linkėjo geros likusios vasaros sakydami ,,Kas gražu – tiek pat reikalinga, kaip ir tai, kas naudinga, – gal net daugiau“ (V. Hugo).

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos