Alytaus r. meno mokyklos organizuojamas konkursas sutraukė dalyvius iš visos Lietuvos

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-03-22
  • Kategorija: Konkursai

Alytaus r. meno mokyklos organizuojamas konkursas sutraukė dalyvius iš visos Lietuvos

2023 m. kovo 1–17 dienomis Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko Jubiliejinis XX Lietuvos virtualus seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“, skirtas Dainavos metams pažymėti ir pritraukęs pianistus iš visos Lietuvos. Konkursui buvo pateikta 142 virtualūs dalyvių pasirodymai, kurių vertinimai buvo paskelbti kovo 17 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokyklos tinklapyje.

Konkurso tikslas – ugdyti jaunųjų pianistų meninius, techninius ir sceninius gebėjimus, suteikiant galimybę pasirodyti scenoje. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė pasidžiaugė: „Džiugu, kad šis konkursas gyvuoja jau 20 metų ir žinomas visoje Lietuvoje. Ši virtuali ir jau nebe nauja patirtis pasiteisino, nes galėjo „atvykti“ toks didelis skaičius dalyvių ir mokytojų. Sėkmės visiems!“

Metodinius lektorių pranešimus seminarui „Mano darbo variacijos“ seminaro kuratorė mokytoja metodininkė Margarita Ivanauskienė patalpino FB platformoje „Etiudas ir ne tik“. „Patirtys su variacijomis“ spalvingai pateikė mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė, Alytaus r. meno ir sporto mokykla. Metodinį pranešimą „Pradinis fortepijono specialybės mokymo etapas“ pateikė Alytaus muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Vita Naujikienė. Konkurso organizatorė, mokytoja metodininkė Joana Laugalienė, pateikė XX-ojo jubiliejinio konkurso atsiradimą ir apžvalgą „Etiudas ir ne tik“: kaip maža idėja išaugo į didelį konkursą”. Kauno sakralinės muzikos mokyklos vyresnysis mokytojas Vadimas Navickas pristatė video pamokas „Muzikos teorija ir improvizacija linksmai“. Varėnos J.Čiurlionytės menų mokyklos vyresnioji mokytoja Aldona Jakavonienė dalijosi savo praktinio darbo pavyzdžiais „Pasiruošimas ir dalyvavimas konkursuose ir festivaliuose“. „Pianistinių judesių formavimas“ parengė mokytoja metodininkė Vilma Grigaitienė, Lazdijų meno mokykla.

Nuoširdžiausia padėka konkurso vertinimo komisijai, kuri atliko didžiausią darbą, turėjo išklausyti net 142 dalyvius ir juos įvertinti! Konkurso „Etiudas ir ne tik“ jaunųjų atlikėjų muzikinius pasirodymus vertino komisijos pirmininkė Sigita Dūdėnienė, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ fortepijono mokytoja ekspertė ir komisijos narės: Vita Naujikienė, Alytaus muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė; Aldona Jakavonienė, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos fortepijono vyresnioji mokytoja.

Komisijos sprendimu, geriausi kiekvienos grupės dalyviai apdovanoti Grand Prix, I vietos, II vietos, III vietos laureatų diplomais, diplomais ir padėkomis. Kadangi šis konkursas skirtas Dainavos metams pažymėti, buvo įsteigta nominacija „Dainavos krašto virtuozas“. Džiugu, kad laureato diplomą ir nominaciją „Dainavos krašto virtuozas“ pelnė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Nedas Zenevičius (vyresnioji mokytoja Raminta Vanagaitė). II ir IV grupėje nominacijas „Dainavos krašto virtuozas“ pelnė Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos 4 kl. mokinys Rokas Bachovas (mokytoja metodininkė Elvyra Sinkevičienė) ir 8 kl. mokinė Emilija Eidukevičiūtė (vyresnioji mokytoja Nijolė Dzingelevičienė).

Konkurse dalyvavo ir didelis būrys Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokinių. Laureato diplomais įvertintos Lėja Lukošiūnaitė ir Aida Makselytė, diplomais – Alisa Svilainytė, Mėja Senūtaitė, Smiltė Ramančiuckaitė, Ema Sabaliauskaitė, Dovilė Molytė, Rugilė Krupavičiūtė. Padėkas pelnė Viktorija Ramančiuckaitė, Viltė Sebestinaitė ir Eduardas Kalpokas. Mokinius konkursui paruošė mokytojos metodininkės Rasa Babarskienė, Margarita Ivanauskienė, Joana Laugalienė, Laima Zalanskienė.

Konkurso organizatorė Joana Laugalienė pasidžiaugė, sulaukus tokio gausaus dalyvių skaičiaus ir vylėsi, kad kitais metais vėl visi galės susitikti konkurse.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos