Kasmetinis Lietuvos „Etiudas ir ne tik“ konkursas vėl skelbia nugalėtojus

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-03-17
  • Kategorija: Konkursai

Kasmetinis Lietuvos „Etiudas ir ne tik“ konkursas vėl skelbia nugalėtojus

 

         2022 m. kovo 1–10 dienomis  Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko XIX Lietuvos virtualus seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“, pritraukęs 120 pianistų ir 86 mokytojus iš visos Lietuvos. Konkursui buvo pateikta 120 virtualių dalyvių pasirodymų, iš kurių kovo 10 dieną buvo išrinkti patys geriausi atlikėjai.

 

         XIX Lietuvos virtualų seminarą-konkursą organizavo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos fortepijono mokytojos metodininkės Joana Laugalienė ir Rasa Babarskienė. Konkursą koordinavo Auksė Sapežinskienė, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė. Konkurso tikslas – ugdyti jaunųjų pianistų meninius, techninius ir sceninius gebėjimus, suteikiant galimybę pasirodyti scenoje.

 

Nuotoliniame konkurse dalyvavo 120 pianistų ir 86 mokytojai iš visos Lietuvos – nuo Druskininkų iki Klaipėdos. Jaunuosius atlikėjus vertino komisijos pirmininkė Vita Naujikienė, Alytaus muzikos mokyklos  fortepijono mokytoja metodininkė ir komisijos narės: Sigita Dūdėnienė, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“  fortepijono mokytoja ekspertė; Elle Raaliste, Vilniaus J.Tallat- Kelpšos konservatorijos fortepijono vyresnioji mokytoja.

 

Nelengvą darbą atliko komisija, kuriai teko išklausyti (ir ne vieną kartą) ir įvertinti didelį būrį dalyvių. Geriausi kiekvienos grupės dalyviai apdovanoti Grand Prix, laureatų diplomais ir diplomais. I grupėje Grand Prix pelnė  Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų  mokyklos 3 klasės mokinys Jokūbas Bakula (mokytoja Aldona Jakavonienė); II grupėje – Ukmergės meno mokyklos 4 klasės mokinys  Pranas Nitai Ničajus  (mokytoja Audra Bernadišienė); III grupėje – Kauno 1-osios muzikos mokyklos 8 kl. mokinė Nortė Karaliūtė (mokytoja Ramutė Pečeliūnienė).

 

Suprantama, kad labiausiai džiugina, kai apdovanojimus pelno savi mokiniai. Alytaus r. meno ir sporto mokyklai  laureato diplomus pelnė Augustė Sukarevičiūtė, Nigrita Žvikevičiūtė (mokytoja Joana Laugalienė) ir Nedas Zenevičius (mokytoja Raminta Vanagaitė). Diplomais įvertinti: Ema Sabaliauskaitė, Viltė Sebestinaitė, Dominykas Jakubynas (mokytoja Rasa Babarskienė), Rugilė Krupavičiūtė, Greta Jakimavičiūtė (mokytoja Margarita Ivanauskienė), Eduardas Kalpokas (mokytoja Laima Zalanskienė), Ąžuolas Karpiejus (mokytoja Joana Laugalienė).

 

Metodinius pranešimus mokytojai galėjo išklausyti FB paskyroje „Etiudas ir ne tik“ jiems patogiu laiku ir gauti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus. Už pagalbą esame dėkingi Alytaus miesto pedagoginės psichologinės tarnybos metodininkei Birutei Černevičienei.

Virtualus konkursas – tai patirtis, kuri pasiteisino, nes galėjo „atvykti“ toks didelis skaičius dalyvių ir mokytojų. Iki sekančių konkursų! Tikėkimės jau ne nuotolinių!

    

                                                    Alytaus r. meno ir sporto  mokyklos informacija

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos