Nacionaliniam konkursui besiruošiant

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-02-10
  • Kategorija: Konkursai

Nacionaliniam konkursui besiruošiant

2022 m. vasario 9 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė ir mokyklos mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė lankėsi Butrimonių gimnazijoje. Gimnazijos direktorius Valdas Valvonis suteikė išsamią informaciją dėl mokyklų edukacinių erdvių 2022 metų konkurso dalyvavimo galimybių. Butrimonių gimnazija, daugkartinė Lietuvos mokyklų edukacinių erdvių nugalėtoja, ypatingą dėmesį skirianti vidaus ir išorės aplinkų pritaikymui ugdomajai veiklai, aktyviai besiruošianti naujajam 2022-ųjų metų nacionaliniam konkursui.

Šio konkurso tikslas - aktyvinti mokyklų edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą ugdymo(si) procese, įtraukiant į veiklas visą mokyklos bendruomenę. Savivaldybės ir nacionaliniame etape įstaigos bus vertinamos net penkiolikoje sričių, atsižvelgiant į erdvių inovatyvumą, žaliųjų erdvių kūrimą, estetinę ir meninę raišką, judumą, sportą, ekologiją, veiklų vadybą, sklaidą ir kitus faktorius.

Naujovė yra tai, kad mokyklos tapusios nugalėtojomis 2018 ar 2020 m. konkurse, įgyja teisę tapti vienos mokyklos, anksčiau nedalyvavusios konkurse, mentore ir padėti šiai mokyklai pasirengti 2022-ųjų metų konkursui. Jei kuruojama mokykla nugali nacionaliniame etape, mokykla mentorė gauna papildomų konkursinių balų.

Pirmojo vizito metu buvo aptartos konkurso nuostatos, pasiruošimo klausimai, esamos ir būsimos idėjos, sutarta dėl bendradarbiavimo gairių.

Dėkojame iniciatyviems mūsų mokyklos kuratoriams - Butrimonių gimnazijos direktoriui V. Valvoniui, mokyklos bendruomenei už šiltą priėmimą ir suteiktą informaciją.

 Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos