Nuolatinis siekis tobulėti muzikuojant

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-04-20
  • Kategorija: Konkursai

2021 m. balandžio 16-17 dienomis Alytaus r. meno ir sporto mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė su mokyklos Miroslavo skyriaus fortepijono klasės mokine Sandra Babarskaite dalyvavo  XIII-ame Respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje. Konkursas  buvo skirtas Ludwig van Beethoven 250-osioms gimimo metinėms paminėti, kurio tikslas - supažindinti jaunuosius pianistus su kompozitoriaus Ludwig van Beethoven fortepijonine kūryba bei atskleisti ir ugdyti jaunųjų atlikėjų pianistinius profesinius ir atlikėjiškus įgūdžius. Vyresniųjų grupės kategorijoje dalyvavusi Sandra apdovanota Diplomu; ir mokinė, ir mokytoja apdovanotos padėkos raštais. Dalyvavimas šiame konkurse - didžiulis iššūkis, kadangi  reikėjo konkuruoti su jaunaisiais atlikėjais iš - Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos; Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos; Šiaulių Sauliaus Sondeckio, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijų; Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos; Vilniaus Karoliniškių, Klaipėdos Juozo Karoso, Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklų, Šilutės ir Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklų. Visa atliktų kūrinių vaizdo įrašo programa - baroko epochos polifoninis, stambios formos bei laisvai pasirinktas kūrinys buvo pateikti ir atlikti vientisai. Programoje dominavo privalomas L. v. Beethoven kūrinys. Sveikiname Sandrą ir jos mokytoją Laimą!

Vertinimo komisijos pirmininkė, LMTA doc. Albina Šikšniūtė...nuoširdžiai sveikinu ir išskirtinę padėką bei linkėjimus siunčiu visiems pedagogams, ruošusiems mokinius konkursui. Jūsų kruopštaus darbo indėlis į tokį aukštą konkurso meninį lygį buvo akivaizdus! Tegul iššūkiai neužgesina kūrybinės ugnelės, o natomis užrašytų prasmių ir intonacijų ieškojimai tepakelia virš kasdienybės“.

Kaubrienės, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos fortepijono mokytojos ekspertės palinkėjimai: nuoširdžiai sveikinu visus, dalyvavusius šventėje, kurioje skambėjo kompozitoriaus L. Beethoveno muzika. Prisilietimas prie jo kūrybos, o ypač sonatų – galimybė pajusti didžiojo vokiečių genijaus gyvenimo tragizmą. Pajusti, o kartu ir išgyventi vidinę kovą bei dvasinius prieštaravimus, kuriuos daugeliui iš Jūsų puikiai pavyko atskleisti...“.

LMTA doc. Jūratė Karosaitė-Karosevičiūtė....nežiūrint karantino ir nuotolinio mokymosi, visi jaunieji atlikėjai pademonstravo puikų pasirengimą konkursui. Sudėtingos programos - J. S. Bacho Preliudai ir fugos, L. van Beethoveno sonatos, įvairių kompozitorių virtuozinės pjesės pareikalavo ne tik tvirtų pianistinių įgūdžių, bet ir muzikinio mąstymo brandos bei aukšto atlikimo meistriškumo. Džiugu, kad turime tiek daug talentingų, kūrybingų, ieškančių ir mąstančių jaunųjų pianistų...“.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nuotraukos:
L.Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos