Konkursas sutraukė dalyvius iš visos Lietuvos

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-03-17
  • Kategorija: Konkursai

Alytaus r. meno mokyklos organizuojamas konkursas sutraukė dalyvius iš visos Lietuvos

2021 m. kovo 8–12 dienomis  Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko XVIII Lietuvos virtualus seminaras-konkursas „Etiudas ir ne tik“, pritraukęs 134 pianistus ir 66 mokytojus iš visos Lietuvos. Konkursui buvo pateikta 134 virtualūs dalyvių pasirodymai, iš kurių kovo 12 dieną buvo išrinkti patys geriausi atlikėjai.

Konkurso tikslas – ugdyti jaunųjų pianistų meninius, techninius ir sceninius gebėjimus, suteikiant galimybę pasirodyti scenoje. Konkurso organizatorė fortepijono vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė pastebi: „Šiais metais konkursą teko organizuoti pirmą kartą kitokiu – virtualiuoju būdu, tad tai buvo nemenkas iššūkis ne tik organizatoriams ir dalyviams, bet ir tėvams, kurie turėjo paruošti pasirodymą virtualiam pristatymui. Kita vertus, tai nauja patirtis, kuri pasiteisino, nes galėjo „atvykti“ toks didelis skaičius dalyvių ir mokytojų.“

2021-ųjų metų kovo 9 dieną konkursas „Etiudas ir ne tik“ prasidėjo seminaro dalimi. Jį ZOOM platformoje organizavo ir vedė fortepijono vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė. Virtualiame seminare dalyvavo apie 70 dalyvių, jiems metodinį  pranešimą  „Pedalizacija fortepijono repertuare“ su aiškias pavyzdžiais pristatė lektorė Vita Naujikienė, Alytaus muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė. Naują leidinį „Pirmieji žingsniai fortepijono muzikos kelyje“ su skaidrėmis ir paaiškinimais pristatė lektorė Sigita Dūdėnienė, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ fortepijono mokytoja ekspertė.

Konkurso „Etiudas ir ne tik“ jaunųjų atlikėjų muzikinius pasirodymus vertino komisijos pirmininkė Sigita Dūdėnienė, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“  fortepijono mokytoja ekspertė ir komisijos narės: Vita Naujikienė, Alytaus muzikos mokyklos  fortepijono mokytoja metodininkė; Aldona Jakavonienė, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos fortepijono vyresnioji mokytoja.

 

Komisijos sprendimu, geriausi kiekvienos grupės dalyviai apdovanoti Grand Prix, I vietos, II vietos, III vietos laureatų diplomais, diplomais ir padėkomis. I grupėje Grand Prix pelnė Kėdainių muzikos mokyklos 2 klasės mokinys Faustas Jurevičius (mokytoja Gileta Rasčiauskienė); II grupėje – Raseinių meno mokyklos 4 klasės mokinys Deimantas Vaička (mokytoja Saulė Krečkauskienė); III grupėje – Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos 6 klasės mokinė Beata Bulkė (mokytoja Daiva Petrošienė).

 

Suprantama, kad labiausiai džiugina, kai apdovanojimus pelno savi mokiniai:  Alytaus r. meno ir sporto mokyklai II vietos laureato diplomus pelnė Nedas Zenevičius (vyresnioji mokytoja Raminta Vanagaitė) ir Nigrita Žvikevičiūtė (vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė). Dalyvio diplomais apdovanoti Gustė Janulevičiūtė (mokytoja metodininkė Laima Zalanskienė) ir Dominykas Jakubynas (vyresnioji mokytoja Rasa Babarskienė). Padėką pelnė Austėja Senutaitė (mokytojas Gintautas Pikūnas).

 

Organizatorė dėkojo konkurso kuratorei Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorei Auksei Sapežinskienei ir komisijos narėms, o  už pagalbą ruošiant renginį –  Alytaus kolegijos švietimo darbuotojų tobulinimo/si padalinio administratorei Aidai Kliukinskienei. Konkurso organizatorė Joana Laugalienė pasidžiaugė sulaukus tokio gausaus dalyvių skaičiaus ir vylėsi, kad kitais metais vėl visi galės susitikti konkurse, tik šį kartą jau gyvai. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nuotraukos:
J.Laugalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos