Pavasarį pasitikome virtualiu seminaru- konkursu „Etiudas ir ne tik"

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-03-12
  • Kategorija: Konkursai

2021-ųjų metų kovo 9 dieną  Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko seminaras, kurį ZOOM platformoje organizavo ir vedė fortepijono vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė.  Šis seminaras yra organizuojamo  XVIII Lietuvos virtualaus jaunųjų pianistų  seminaro- konkurso “Etiudas ir ne tik”  dalis. Programos tikslas – ugdyti moksleivių saviraišką, meninius, techninius ir sceninius gebėjimus, suteikiant galimybę visiems norintiems ir gebantiems vaikams pasirodyti scenoje.

 

Virtualiame seminare dalyvavo apie 70 dalyvių iš visos Lietuvos - nuo Druskininkų iki Telšių.  Metodinį  pranešimą  „Pedalizacija fortepijono repertuare“ su aiškias pavyzdžiais pristatė lektorė Vita Naujikienė, Alytaus muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė. Pedalo naudojimo technikos įsisavinimas, garsinės kūrinių interpretacijos tobulinimas padeda mokytojams su savo ugdytiniais dalyvauti konkursuose, festivaliuose, koncertuose.

 

Naują leidinį „Pirmieji žingsniai fortepijono muzikos kelyje“ su skaidrėmis ir paaiškinimais pristatė lektorė Sigita Dūdėnienė, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“   fortepijono mokytoja ekspertė. Ramus lektorės balsas ir profesionalūs pavyzdžiai žadina smalsumą įsigilinti į knygoje pateiktą informaciją ir semtis patirties.

 

Kadangi “Etiudas ir ne tik”  yra ne tik seminaras, bet ir virtualus konkursas, buvo  dalintasi  komisijos pastebėjimais apie atsiųstus vaizdo įrašus. Kalbėjo Aldona Jakavonienė, Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos fortepijono  vyresnioji mokytoja. Ji pasidžiaugė, kad mokytojai įdeda daug darbo, savo laiko, kad ruošia įrašus, kad tėvai „įsileidžia“ į savo namų erdvę: „Išklausiau 134 koncertus“. Žinoma, kad tokiais atvejais nelieka nuošalyje ir tėvai, kurie padeda mokytojams: siunčia, rašo, pildo.

 

Seminaro koordinatorė Joana Laugalienė dėkojo visiems seminaro dalyviams, lektorėms, mokyklos direktorei Auksei Sapežinskienei už įsigytus lektorės Sigitos Dūdėnienės knygos egzempliorius. Už galimybę šį seminarą organizuoti bei visą metodinę pagalbą dėkojo Alytaus kolegijos švietimo darbuotojų tobulinimo/si padalinio administratorei Aidai Kliukinskienei.

 

Nuotraukos:
J.Laugalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos