Atviros Alytaus SRC vasaros sezono atidarymo baidarių polo varžybos

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-05-09
  • Kategorija: Varžybos

Atviros Alytaus SRC vasaros sezono atidarymo baidarių polo varžybos

2023 m. gegužės 6 d. prie Įlgų ežero sodyboje „Naujas laivas“ vyko atviros Alytaus SRC vasaros sezono atidarymo baidarių polo varžybos. Šiose varžybose dalyvavo Pietų Lietuvos komandos, iš Alytaus, Daugų ir Merkinės. Ežeras sportininkus sutiko šaltu vandeniu ir žvarboku vėju, tačiau neatvėsino irkluotojų noro rungtyniauti.

Daugumai vaikų tai buvo pirmosios varžybos. Daug azarto, džiaugsmo ir nusivylimo teko patirti jauniesiems baidarininkams. Sėkmingiausiai pradedančiųjų grupėje rungtyniavo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos „Daugai“ jaunieji baidarininkai. Šioje grupėje žaidė vaikai, kuriems tai buvo pirmosios varžybos ir patys jauniausi. Ne vienam mažajam irkluotojui teko patikrinti šaltą ežero vandenį, tačiau neatvėsino noro rungtyniauti. Išlipęs vėl sėdo į baidarę ir tęsė kovas aikštelėje.

Vyresniųjų grupėje, vaikų iki 14 metų buvo didžiausia konkurencija. Po įtemtų kovų aikštelėje nugalėjo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos „Daugai“ auklėtiniai, antrąją vietą iškovojo Alytaus SRC-1 komanda ir trečiąją vietą kita Alytaus SRC-2. Nugalėtojų komandoje žaidė: Vakaris Sukackas, Martynas Gecevičius, Aivaras Jonauskas, Nojus Laurinavičius, Tajus Marčiukaitis ir Dmytro Totuškin.

Vyriausiųjų grupėje įtemtose kovose nugalėjo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos „Daugai“ baidarininkai 2:0 prieš Alytaus SRC komandą. Sportininkus treniruoja treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas

Vaikams tai buvo puikus jėgų išbandymas, pasitikrinimas ką išmoko treniruotėse žiemos sezone. Po šitų varžybų formuojama vaikų iki 14 metų komanda kuri gegužės pabaigoje pirmą kartą išvyksta į užsienį ir dalyvaus tarptautiniame „Vokietijos taurė“ baidarių polo turnyre Eseno mieste pasakojo Alytaus SRC komandos treneris Kęstutis Dambrauskas.

Kitos varžybos vyks Alytuje birželio dienomis Dailidės ežere. Tradicinės varžybos yra skirtos miesto dienoms, sportininkai rungtyniaus trijose amžiaus grupėse: suaugusiųjų, jaunių U-17 ir moterų bei vaikų iki 14 metų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos