Pergalė tarptautiniame kanupolo turnyre „Alytaus taurė  2023“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-02-15
  • Kategorija: Varžybos

Pergalė tarptautiniame kanupolo turnyre „Alytaus taurė  2023“

 

2023 m. vasario  11-12 d. vyko Alytaus sporto ir rekreacijos centro organizuojamas  33-asis tradicinis tarptautinis kanupolo turnyras „Alytaus taurė 2023“, kuriame  dalyvavo Lenkijos, Čekijos, Danijos, Airijos ir Lietuvos komandos. Sportininkai rungtyniavo trijose amžiaus grupėse. Pirmoje divizijoje – vyrai (10 komandų), antroje – jauniai iki 17 metų ir moterys (7 komandos) bei trečioje – vaikai iki 14 metų (6 komandos).

Vaikų grupėje varžėsi stiprios komandos iš Varšuvos (Lenkija), Katovicų (Lenkija), Mulingaro (Airija) ir Alytaus. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos baidarių irklavimo mokiniams tai buvo pirmieji startai. Turnyras buvo labai emocingos, džiaugsmą keitė ašaros, ne vienam teko išvirsti iš baidarės ir išsimaudyti. Tačiau mažiesiems sportininkams tai buvo labai geros pamokos, įgyta patirtis, pažintis su naujais draugais. Mūsų mokyklos mažieji sportininkai varžybose iškovojo aukštą ketvirtąją vietą, iškovojo pergales prieš Varšuvos ir Mulingaro „Oranges“ bendraamžius, varžybose dalyvavo: Aivaras Jonauskas, Martynas Gecevičius, Titas Barysas, Deividas Karpis, Nojus Laurinavičius, Vakaris Sukackas ir Rojus Tupikas.

                        Jaunių grupėje dalyvavo septynios komandos. Jungtinė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos ir Alytaus SRC  komanda puikiai pradėjo varžybas. Pirmose grupės varžybose jie lygiosiomis sužaidė su  Kaniovo (Lenkija) bendraamžiais, kitose dvejose varžybose iškovojo pergales prieš Katovicų ir Mulingaro bendraamžius. Jungtinė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos -Alytaus komanda pusfinalio rungtynes žaidė su Varšuvos baidarininkais ir iškovojo pergalę bei pateko į finalą. Finale mūsų sportininkai vėl susitiko su Kaniovo komanda. Varžybas mūsų sportininkai  pradėjo susikaupę ir nors varžovai pirmieji pelnė įvartį, antrajame kėlinyje sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, iškovojo pergalę 4:3 ir tapo turnyro nugalėtojais. Antrąją vietą užėmė Kaniovo, trečioje vietoje liko Varšuvos komanda. Jungtinėje Alytaus r. meno ir sporto mokyklos – ASRC komandoje žaidė komandos kapitonas Mantas Selvianis, Džiugas Dumbliauskas, Daugų baidarininkai Nojus Sukackas, Justas Serkovas, Rojus Tupikas, Samanta Dirsytė ir Gabrielė Čepulytė, komandos treneriai  Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

                             Tai pirmas tarptautinis turnyras, laimėtas Alytaus r. meno ir sporto mokyklos sportininkų treniruojant irklavimo mokytojui Rimui Sukackui. Rezultatas pasiektas per labai trumpą laiką. Tai parodo, kad treniruotės, mokinių darbas, rajono savivaldybės administracijos suteiktos priemonės, duoda puikius rezultatus.

 

   Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

                       

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos