Renginys skirtas lietuvių kalbos dienai ir Dzūkijos (Dainavos) metams paminėti

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-03-08
  • Kategorija: Renginiai

Renginys skirtas lietuvių kalbos dienai ir Dzūkijos (Dainavos) metams paminėti

2023 m. vasario 7 d. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko  II – oji  Alytaus r. meno ir sporto mokyklos žingeidžių mokinių viktorina ,,Kalbėkime apie tėvynę taisyklingais žodžiais“. Salėje vyko paroda ,,Pasidžiaukime dzūkų paveldu“, kurioje buvo eksponuojama tik mokyklos bendruomenės narių atneštos, savo močiučių ar mamų tautiniais raštais austos lininės lovatiesės, rankšluosčiai, staltiesės, nertos servetėlės, kilimėliai siuvinėti gėlytėmis ir raidiniais inicialais.  

Viktorinoje dalyvavo trys komandos: muzikos skyriaus ,,Vabalukai“ komanda,  dailės  skyriaus ,,Atikas“ komanda ir sporto skyriaus ,,Delfinai“ komanda. Viktorinos dalyvius muzikine pjese pasveikino smuiko klasės mokinė Meilana N. (mokytojas metodininkas Algirdas Glovickis). Viktorina vyko keliais etapais. Pirma užduotis –  iš trijų atsakymų pateikti teisingą atsakymą,  antra užduotis – pamirštus dzūkiškus žodžius parašyti bendrine kalba ir trečioji užduotis – pateiktą dėlionę, Lietuvos valstybės himną Vinco Kudirkos ,,Tautišką giesmę“, sudėti žodžius teisinga eilės tvarka. Atlikdami kiekvieną pateiktą užduotį mokiniai lavino loginį, strateginį mąstymą, atmintį bei kantrybę.  

Nuoširdus ačiū už parodos suorganizavimą ir muzikos skyriaus ,,Vabalukai“ komandos paruošimą mokytojai Rasai Babarskienei; už dzūkiškos užduoties parengimą ir mokinių užimtumą pertraukėlių metu – mokytojai Joanai Laugalienei; už puikų ir originalų sporto skyriaus komandos prisistatymo paruošimą –  mokytojui Rimui Sukackui; už dailės skyriaus komandos suformavimą ir parodos ,,Spalvotos patarlės“ pristatymą – mokytojai Ingridai Vaitkienei.

Dėkojame vertinimo komisijai: mokyklos direktorei Auksei Sapežinskienei, mokinių tėvų atstovei Ritai Molienei, smuiko klasės mokytojui Algirdui Glovickiui. Tikimės, kad mokyklos skirtos saldžios dovanėlės ir rašymo priemonės paskatins ir kitąmet aktyviai dalyvauti viktorinoje.  Pirmąja vieta džiaugėsi dailės skyriaus ,,Atikas“ mokinių komanda, antroji vieta atiteko sporto skyriaus komandai ,,Delfinai“ ir trečioji vieta – muzikos skyriaus ,,Vabalukai“ komandai. 

Viktorinos organizatorė  mokytoja Laimutė Aleksiupienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos