Draugystės tiltas

2021 m. sausio 26 d. vyko atvira nuotolinė pamoka -,,Draugystės tiltas“, zoom platformoje, kurioje dalyvavo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos kanklių mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė ir Panevėžio muzikos mokyklos  kanklių mokytoja ekspertė Rima Mureikienė, bei minėtų mokytojų jaunosios kanklininkės. Tikslas - pasidalinti gerąja pedagogine sklaida, vykdant nuotolinį mokymą. Suteikiant moksleivėms galimybę išgirsti  bendraamžių kankliavimą. Tai netradicinė pamoka - suteikianti  naujų potyrių.

Moksleivėms pamoka patiko, nes vyko netradiciniu būdu. Muzikaliu, nuotaikingu ir technišku kankliavimu mus žavėjo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos kanklininkės: Ugnė Zenevičiūtė ir Paulina Dičkutė. Panevėžio muzikos mokyklos kanklininkė Smiltė Čičelytė. Atviras ir nuoširdus bendravimas, patirties pasidaliju vyko ne tik tarp mokytojų, bet ir tarp jaunųjų kanklininkių, kurios susitikimui klausimus ir Ugnė, ir Smiltė, ir Paulina buvo pasiruošusios iš anksto. Visoms buvo įdomu sužinoti. Kas paskatino groti kanklėmis? Kiek laiko skyrė savarankiškam grojimui namuose bei laisvalaikiui? ir t.t. Baigiantis pamokai, jaunosios kanklininkės pasidalino savo mintimis: Paulina Dičkutė - ,,..susitikimas buvo tikrai labai įdomus, visos linksmai pabendravome“ . Smiltė Čičelytė - ,,..ačiū buvo labai smagu susipažinti. Tikiuosi susitiksime konkursuose“. Ugnė Zenevičiūtė - ,,..man netradicinė pamoka labai patiko. Tikiuosi susitikti dar kartą“

Pamokoje vyko abipusis mokytojų pasidalijimas asmeninėmis patirtimis, vykdant mokymą šiuolaikinėje plotmėje, nebijant priimti iššūkius.

                                                               Kanklių mokytoja metodininkė Laimutė 

Autorius:
Laima Aleksiupienė

Nuotraukos:
Laima Aleksiupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos