Alytaus r. meno ir sporto mokyklos baidarininkai Lietuvos kanupolo irklavimo čempionate Kaune

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-09-22
  • Kategorija: Varžybos

              Alytaus r. meno ir sporto mokyklos baidarininkai Lietuvos kanupolo

                                                 irklavimo čempionate Kaune

 

          2023 m. rugsėjo 16-17 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos baidarininkai vadovaujami mokytojo Rimo Sukacko, sėkmingai sudalyvavo Kaune vykusiame  Lietuvos kanupolo irklavimo  jaunučių ir jaunių  čempionate. Čempionate, įvairose amžiaus grupėse, dalyvavo sportininkų komandos iš Kauno, Alytaus, Trakų ir Vilniaus. 

            Pirmąją dieną vyko Lietuvos jaunučių kanupolo irklavimo čempionatas,  po kurio Alytaus r.  meno ir sporto mokyklos  irkluotojai iškovojo Lietuvos kanupolo Jaunučių čempionato bronzos medalius. Tai didelis šių jaunųjų irkluotojų laimėjimas, nes komandos amžius tesiekė 14  m. irklavimo patirtis  ne daugiau kaip pusantrų metų. Sportininkams teko grumtis su vyresniais varžovais, turinčiais daugiau patirties. Rezultatas parodė, kad mūsų mokyklos komanada ateityje  gali pasiekti didelių laimėjimų, taip garsindama Alytaus rajoną. Komandoje žaidė Aivaras Jonauskas, Rojus Tupikas, Vakaris Sukackas, Edvardas Dirsė, Martynas Gecevičius, komandos kapitonas Nojus Sukackas.

          Antrąja dieną vyko Lietuvos jaunių iki 18 metų kanupolo irklavimo čempionatas. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos  irkluotojai savo amžiaus grupėje iki 18 metų užėmė aukštą 4-ąją vietą. Šią komandą sudarė labai jauni žaidėjai iki 15 metų, kuriems jėgas suremti reikėjo su 18-mečiais varžovais iš Trakų, Vilniaus, Kauno sportininkų komandomis. Mokyklos jaunių komanda sėkmingai ir atkakliai kovojo su vyresniais priešininkais. Turnyras buvo emocingas, davė labai geras pamokas. Iškovota  aukšta  vieta leidžia  kelti ateities ambicijas į aukštus laimėjimus. Komandą sudarė Deividas Karpis, Titas Barysas, Edvardas Dirsė, Martynas Gecevičius, Aivaras Jonauskas, Nojus Laurinavičius.

        Šiame čempionate Alytaus r. meno ir sporto mokyklos irkluotojai dalyvavo jungtinėje komandoje su Alytaus SRC sportininkais. Rinktinę atstovavo Nojus Sukackas, Justas Serkovas, Gabrielė Čepulytė, Vakaris Sukackas. Po atkaklios kovos ši komanda pateko į finalą ir iškovojo garbingąją trečiąją vietą, Lietuvos jaunių čempionato bronzos medalius. Komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir  Rimas

Sukackas.

 

                           Baidarių irklavimo mokytojas                             Rimas Sukackas

            

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos