Iškilminga šventė „Kylu paukščiu iš meno sodo“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2023-06-07
  • Kategorija: Renginiai

Iškilminga šventė „Kylu paukščiu iš meno sodo“

 

           2023 m. birželio 6-osios popietę Alytaus r. meno ir sporto mokykloje (Dauguose) vyko iškilminga baigimo pažymėjimų įteikimo šventė „Kylu paukščiu iš meno sodo“. Gausus baigiančiųjų būrys, muzikavusių pianinu, akordeonu, kanklėmis, smuiku ir spardžiusių kamuolį, atvyko lydimi artimiausių šeimos narių, draugų, mokytojų.

           Iškilmingas baigimo pažymėjimų įteikimas prasidėjo neįprastai. Absolventai su savo mokytojais į salę buvo kviečiami, skambant Eurovizijos dainos priedainiui „Čiūto tūto“, kurią atliko Julija Grigaliūtė, o pritarė visa salė. Šventės pradžioje skambėjo Lietuvos ir mokyklos himnai (akompanavo mokytojai: Margarita Ivanauskienė, Algirdas Glovickis ir Gintautas Pikūnas). Renginį vedė mokytoja Joana Laugalienė ir futbolo treneris Renatas Banevičius.

           Kiekvienoje šventėje daug emocijų – skamba muzika, netrūksta  gražių žodžių, prasmingų palinkėjimų. Absolventams linkėjimus perdavė  mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė, mokyklos tėvų Tarybos atstovė Asta Turskienė skyrė šilčiausius žodžius mokiniams, mokytojams ir  dovanojo augalą, kuris taptų baigiančiųjų mokyklą mokinių pasodinta puošmena. Šis pirmasis Rododendras, pasodintas 40-osios laidos mokinių, puoš mokyklos aplinką. Nuoširdžius tėvelių linkėjimus perdavė Dalia Jakubynienė. Mokytoja Rasa Babarskienė palinkėjo laimėti daug prizų, kuriuos absolventai susikūrė savo fantazijose, ir sąmoningai daryti pasirinkimus, kad taptų geresniais ir drąsesniais.

          Mokyklos direktorės padėkos buvo skirtos daugeliui - juk visiems, einantiems meno keliu, tobulėjantiems, yra už ką padėkoti. Muzikos ir dailės skyrių padėkos raštai buvo įteikti aktyviausiems mokiniams – konkursų, festivalių dalyviams, garsinusiems meno mokyklą respublikoje ir už jos ribų. Padėkos įteiktos: Emai Sabaliauskaitei, Dovilei Bakšytei, Ugnei Zenevičiūtei, Dovilei Molytei, Alisai Svilainytei, Lėjai Lukošiūnaitei, Aidai Makselytei, Nigritai Žvikevičiūtei, Dovydui Kurkučui, Aušrinei Turskaitei, Sandrai Babarskaitei, Klaudijai Senutaitei, Mėtai Raudonytei, Laurynai Ciskevičiūtei. Mokiniai šypsodamiesi glaudė mielas dovanėles ir mokyklos Padėkas.

         Po sveikinimų ir linkėjimų prabilo muzika. Jauniausias dalyvis Dovydas Kurkutis pasveikino visus, gitara atlikdamas M. Carcassi „Valsą“. Absolventai (Aida Makselytė, Aušrinė Turskaitė, Dominykas Jakubynas)  atsisveikinimo koncerte atliko sau mieliausius muzikos kūrinius.

        Nuriedėjo ne viena ašarėlė, ne vieną pagavo jaudulys. Gėlės, atminimo dovanėlės: mokinių – mokytojams, mokytojų – mokiniams. Atsisveikinimo šventė nebūtinai reiškia atsisveikinimą: šiandieninių absolventų, norinčių mokytis toliau, laukia tęstinės muzikos, dailės ir sporto programos. Tad ne vienas savo mokytojams ir draugams žadėjo: iki susitikimo!

 

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos