Įvairus ir spalvingas Daugų skyriaus mokinių koncertas

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-05-18
  • Kategorija: Renginiai

Įvairus ir spalvingas Daugų skyriaus mokinių koncertas

     2022 metų gegužės mėnesio 13 ir 17 dienomis Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Daugų skyriuje vyko antro pusmečio išmoktų kūrinių meninis demostravimas.  Mokytojos metodininkės Rasos Babarskienės mokiniai, atlikdami muzikinius kūrinius, juos iliustravo: Ema Sabaliauskaitė “Vabaliukas”, Adrijana Šreiderytė, Julita ir Airidas Žemaičiai, Rita Molienė su dukra Dovile Molyte “Meškute”.

   Meninio kūrybiškumo nestokojo mokytojos metodininkės Laimutės Aleksiupienės kanklininkės. Goda Grikevičiūtė ir Urtė Zenevičiūt ne tik grojo, bet ir dainavo.  Urtė Beleckaitė ir Dovilė Bakšytė savo drąsą ir įgūdžius koncerte išbandė muzikuodamos ansamblyje su savo mokytoja Laimute. Jau ne viename konkurse dalyvavusi Ugnė Zenevičiūtė, kankliuodama ansamblyje su Nigrita Žvikevičiūte (fortepijonas), atlikdamos ,,Liūtuko ir vėžliuko dainelę”, patvirtino,  kad kanklėmis atliekamos  ne tik liaudies dainos. Aušros Turskaitės lyrinių pjesių puikus atlikimas patvirtimo. kad  koncertui, kuris vyks 2022 m. gegužės 19 d. Bukaučiškių dvaro koplyčioje, pasiruošusi.

  Daug gražių kūrinių koncerte atliko mokytojos metodininkės Joanos Laugalienės mokiniai. Pirmos klasės ugdytiniai, Augustė Petkevičiūtė ir Kajus Krajauskas,   atliklo po du išmoktus kūrinius. Ne viename konkurse dalyvavę Nigrita Žvikevičiūtė ir Augustė Sukarevičiūtė pagrojo Etiudą ir Valsą. Lyrinius ir smagius kūrinius atliko Raselė Ribačiauskaitė, Ąžuolas Karpiejus, Aida Makselytė ir Brigita Pranaitytė.

 Mokytojo  metodininko  Algirdo Glovickio mokinės grojo smuikais. Savo mažuoju smuikeliu grojo pirmokėlė Alisa Svilainytė, o šeštos klasės mokinė Emilija Grikevičiūtė atliko populiarią pjesę.

  Smagiai kūrinius gitara atliko mokytojo Gintauto Pikūno mokiniai. Puikų valsą pagrojo jauniausias  gitaristas Dovydas Kurkutis, pjeses ir populiarias pjeses gitara skambino Deimilė Šarkaitė, Milena Krajauskaitė, Meda Valaitytė ir Rojus Tupikas.

 Mokyklos direktorė  Auksė Sapežinskienė pasidžiaugė puikiu mokinių pasiruošimu, dėkojo mokytojams, tėveliams ir seneliams, kurie neabejingi savo vaikų muzikiniu lavinimu.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos