Muzikinio rašto varžytuvės, skirtos muzikos kalbos dienai paminėti

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2021-09-23
  • Kategorija: Renginiai

Muzikinio rašto varžytuvės, skirtos muzikos kalbos dienai paminėti

2021m. rugsėjo 22 d. vyko renginys-varžytuvės, kuriose dalyvavo  Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Pivašiūnų muzikos skyriaus ir Pivašiūnų gimnazijos pradinio ugdymo mokiniai. Renginio tikslas – skatinti mokinius gilinti muzikinio  rašto žinias, puoselėti muzikines tradicijas ir tarpmokyklinį bendradarbiavimą. Renginio-varžytuvių nuolatiniai organizatoriai – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytoja-metodininkė Laimutė Aleksiupienė ir Pivašiūnų gimnazijos muzikos mokytojas metodininkas Algirdas Glovickis.

 Išklausę mokytojo A. Glovickio padrąsinimų, gyvai susipažinę su muzikos instrumentais, su gera nuotaika mokiniai noriai pradėjo raštu atsakinėti į jiems pateiktus klausimus.  Pateikti 3 klausimai, kurie sudaryti, remiantis bendrosiomis muzikos ugdymo programomis. Kiekviena užduotis buvo vienodai svarbi ir atsakymai leido labai greitai įvertinti mokinių muzikos žinias ir suvokimą.

Suskaičiavus, kas teisingai ir daugiausiai pateikė teisingų atsakymų, nustebome – visi mokiniai į klausimus raštu atsakė puikiai. Pirmoji vieta skirta Brigitai Sapatkaitei (muzikuojanti akordeonu), antroji vieta – Auksei Žuravskajai (pradedanti muzikuoti kanklėmis), trečioji vieta – Liutaurui Dičkui ir Melitai Jaskutelytei (Pivašiūnų gimnazijos mokiniai).

Varžytuvės yra puiki proga susitelkti ir muzikos mokytojams – kartu organizuoti renginius, rengti užduotis, aptarti mokinių muzikinius pasiekimus. „Vyko puikus bendradarbiavimo renginys. Tikimės, kad varžytuvės gyvuos ir kitąmet,  mokiniai noriai gilins muzikinio rašto žinias, tvirtės meilė muzikai ir kils jos prestižas“, - sakė renginio iniciatorė Laimutė Aleksiupienė.

                                                                                 Mokytoja metodininkė Laimutė Aleksiupienė  

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos