Metodinio kūrybinio leidinio „Pašvaistė“ pristatymas

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2021-09-09
  • Kategorija: Renginiai

2021 m. rugsėjo 8 d. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko metodinio kūrybinio leidinio „Pašvaistė“ pristatymas, kurio autorė  Alytaus muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Jolanta Sabonienė. Leidinyje pateikti 7 kūriniai kanklėms solo bei 5 liaudies instrumentų ansambliams.  Visi kūriniai turi programinius pavadinimus, padedančius vaikams suvokti ir perteikti muzikos keliamas emocijas, lengviau atskleisti vyraujančias nuotaikas. Leidinio autorė, iliustruodama kūrinius kanklėmis, įrodė, kad muzikinė kalba lengvai suprantama mokiniams.

                    Vyko malonus ir betarpiškas bendravimas ne tik su muzikuojančiais mokiniais, bet ir atvykusiais jaunaisiais klausytojais iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos. Mokiniai noriai atsakinėjo į pateiktus muzikinius klausimus, gebėjo taikliai apibūdinti skambėjusių kūrinių nuotaikas ir jiems skirti pavadinimus bei improvizuoti ekspromtu. Pristatyme skambėjo pjesės kanklėms solo: „Pavasaris“, „Rasos lašeliai“, „Pavakarys“, „Saulėlydžio nuoskauda“, „Melodija lietuje“, „Pašvaistė“.

                    Ten, kur gerbėjai – ten ir dovanos. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė padėkojo knygos autorei už puikų mokinių įtraukimą į muzikos šalį, muzikos  instrumento – kanklės – viešinimą, palinkėjo kūrybinės sėkmės ir prisiminimui įteikė suvenyrus su mokyklos emblema. Knygos autorė Jolanta Sabonienė padėkojo už šiltą priėmimą ir mokyklos bibliotekai paliko savo leidinuką, o renginio organizatorei mokytojai Laimutei Aleksiupienei – prisiminimui suvenyrą.

 

                                                                                  Alytaus r. meno ir sporto mokytojos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos