Daugų skyriuje dalintasi pedagogine praktika

  • Paskelbė : Evaldas Ostrauskas
  • Paskelbta: 2021-05-06
  • Kategorija: Renginiai

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Daugų skyriuje dalintasi pedagogine praktika

2021 metų gegužės 5 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Daugų skyriaus fortepijono klasės mokinė Skaistė Makselytė su mokytoja Joana Laugaliene į savo pamoką pasikvietė Vilniaus J.Tallat-Kelpšos konservatorijos mokytoją metodininkę Elle Raaliste. Žinoma, pamoka vyko Zoom platformoje.

Meistriškumo pamokos „Kūrinių interpretavimas“ tikslas–kūrinius atlikti skirtingais charakteriais, pasitelkiant garso artikuliavimo įvairovę, dinamiką ir kontrastuojančius tempus;  klausyti, girdėti ir lygiai vesti melodinę liniją, pasitelkiant patogią aplikatūrą ir tikslingus rankų judesius. Dėstytoja formavo teisingus muzikos interpretavimo įgūdžius, suteikdama praktinių žanrinių, stilistinių formos interpretavimo žinių, kuriomis buvo siekiama aukštesnio kūrinio meninės interpretacijos lygio. Dėstytoja pasidžiaugė Skaistės ir mokytojos kryptingu ir profesionaliu darbu, mokinės kruopštumu ir  muzikalumu.

Dėkojame Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorijos dėstytojai Elle Raaliste už puikią meistriškumo pamoką. Betarpiškas mokytojų ir mokinių bendravimas ir bendradarbiavimas mokymo procesui suteikė daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nuotraukos:
J.Laugalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos