Stovyklos ,,Jaunasis kūrėjas“ įspūdžiai

Stovyklos ,,Jaunasis kūrėjas“ įspūdžiai

2024 m. birželio 25-29 dienomis #Alytaus r. meno ir sporto mokyklos Nemunaičio skyriuje įvyko vaikų atostogų #stovykla ,,Jaunasis kūrėjas“. Kaip ir kiekvienais metais, neišdildomų naujų patirčių, smagių nuotykių, išvykų, inovatyvių veiklų atrado #Alytaus rajono ir ne tik,  8-13 metų vaikai. Vaikų atostogų stovykla ,,Jaunasis kūrėjas“ – tai 5 dienų kūrybiškai prasminga, sportiška ir generuojanti naujas idėjas atostogų stovykla. Stovykla dalinai finansuojama Alytaus rajono savivaldybės lėšomis remiamo mokinių užimtumo #projekto.

Prisiminkime kiekvieną ,,Jaunasis kūrėjas“ stovyklavimo dieną glaustai J

Birželio 25 diena - ,,Susipažinkime ir pašėlkime“. Apsigyvenę bei skaniai papusryčiavę visi stovyklautojai keliavo į bendrystės ratą. Po improvizuotų ir nuotaikingų prisistatymų kiekvienam kambariui buvo sugalvota po šmaikštų pavadinimą. Toliau sekė pažintinė edukacija ,,Pažink Nemunaitį“. Po pietų visų laukė ,,#Lankininkų kovos“ edukatorius Manvydas, kuris pristatė aktyvaus poilsio pramogą bei jos taisykles. Komandinio žaidimo metu stovyklautojai išbandė reakciją ir taiklumą. Pailsėjus ir papietavus buvo apžiūrėta maudynių vieta. Atokvėpio minutėlė su stalo žaidimais, vakarienė ir vakarinės pramogos stadione. Krepšinio fanai pasiskirstė į keletą komandų ir kovojo dėl įmetamų taškų; kiti susidomėjo badmintono žaidimu, o kur dar futboliukas ir pliažo tinklinis. Dienos aptarimo metu – max įspūdžių, tikslūs paskaičiavimai, kuris stovyklos dalyvis daugiausia kartų stovyklavęs mūsų stovykloje ir saldžių sapnų visiems!

Birželio 26 diena - ,,Gamta+aktyvumas+kūryba“. Linksmas atsikėlimas su muzika, pusryčiai ir nuostabus laikas gamtoje su sveikos gyvensenos bei fizinio aktyvumo treneriu Vitu Sujeta (sporto erdvė #ARIS #judėkime laisvai). Šėlionės gryname ore, naudingi patarimai ir pratimai visiems paliko neišdildomą įspūdį. Super pietūs, laikas sau ir linksmieji užsiėmimai, kuriuos vedė #Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Agnė Goštautienė ir Dovilė Ramanauskė. Oro temperatūra kilo ir kilo, tad visi lėkėme maudytis. Instruktažas,  pasiskirstymas į grupes ir maudynės! Kaip visada skani vakarienė, tolimesnės veiklos gamtoje lavinančios vaikų fizinę ištvermę, protą bei emocinį intelektą. Dienos aptarimas, nuoširdūs pokalbiai ir labos nakties!

Birželio 27 diena - ,,Kaip nuostabu, kada visus pažadina įvairiais balsais čiulbantys pakščiai, jokio žadintuvo nereikia, juokaudami sakė stovyklos vadovai #Laima, #Gintautas ir #Rolandas. Trečioji diena pilna skirtingų veiklų. Po pusryčių visų stovyklautojų laukė gydomojo judesio, masažo specialistė #Gerda Vencevičiūtė. Daug pozityvios bendrystės, naudingų patarimų, nuostabių kvapų. Po įdomios veiklos – pietūs. Laikas sau ir kelionė į Trakus! Daug pamatyta, išgirsta. Puiki edukacinė išvyka, emocijos, džiaugsmas. Parvykus soti vakarienė ir laikas prie laužo -  zefyrų kepimas, pokalbiai, žaidimai, šėlionės, dienos aptarimas. Labanaktis!

Birželio 28 diena - ,,Talentų diena“. Rytas su smagiu judesiu ir gardžiais pusryčiais, po kurių laukė projektų studijos #kultūrinės edukacijos. Edukatorės Rasa Vaikutytė ir Irma Gūžienė stovyklautojams atskleidė monotipijos paslaptis. Nuo pat atsiradimo iki šių dienų monotipija išliko populiari ir yra vertinama dėl savo unikalumo ir galimybės eksperimentuoti. Šio užsiėmimo metu dalyviai ne tik susipažino su technologiniais monotipijos ypatumais ir galimybėmis, bet ir sužinojo kaip šis spaudos būdas nuo 17 a. atkeliavo iki mūsų dienų. Praktinio užsiėmimo metu stovyklautojai naudodami gelinės spaudos techniką sukūrė savo individualų kūrinį. Po skanių pietų vyko antroji edukacija, kurioje vaikai susipažino su piešimu ant vandens, kitaip tariant popieriaus marmuravimu arba ebru menu. Užsiėmimo metu dalyviai lavino spalvų ir dizaino suvokimą, buvo paskatintas kūrybinis mąstymas. Po kūrybinių užsiėmimų visi lėkėme maudytis, vakarieniauti ir ruoštis vakariniams pasirodymams – talentų šou. Vakaras su begale juoko, džiaugsmo, puikių emocijų, apdovanojimų. Saldžiausių sapnų!

Birželio 29 diena - ,,Pats sau kūrėjas“. Pusryčiai ir pokalbiai, apgailestavimas, kad paskutinė stovyklavimo diena, begalė klausimų kada kita stovykla... Tačiau liūdėti nebuvo kada, pakilus į antrą aukštą visų jau laukė charizmatiškoji edukatorė, keramikė #Rita Gegužienė. Kūrybinių dirbtuvių metu ,,Pažintis su moliu“ buvo smagu stebėti, kaip molio gabaliukai virsta žvakidėmis, lėkštelėmis, padėkliukais, vazelėmis, meškiukais, gėlėmis, dubenėliais... Kiekvienas dalyvis gavo edukatorės Ritos individualiai padekoruotą atminimo darbelį, o stovyklos vadovams buvo įteikti angelo sparnai su užrašu - ,,Visada būki po angelo sargo sparnu“. Toliau vyko judriosios estafetės gamtoje ir atsisveikinimo veiklos, kurios visiems suteikė neužmirštamas emocijas, nuotaikingas atrakcijas ir puikiai praleistą laiką drauge. Atsisveikindami vieni kitiems sakėme iki greito pasimatymo!

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas