“Vizualinio mąstymo mainai mene: MOkytojų projekas”

Ankstyvą pavasarį 2021 balandžio 26 dieną įsibėgėjo “Vizualinio mąstymo mainai mene: MOkytojų projekas”. Visi projekto dalyviai buvome padrąsinti Britų tarybos vadovės Onos Vyšniauskaitės ir MO muziejaus direkotrės Mildos Ivanauskienės. Projekto veiklas pristatė Į MO muziejaus edukacijų vadovė Jurgita Zigmantė. O su Vizualinio mąstymo metodika trumpai supažindino  Į MO edukatorė Evelina Jokštė  Visą mėnesį vyko darbas grupėse su edukatoriais. Kas yra kritinis mąstymas?

Kritinis mąstymas - tai nuoseklus reflektyvus mąstymas, kuriuo siekiama spręsti, kuo tikėti ir kaip elgtis. Jis geriausiai suprantamas kaip mąstančiojo gebėjimas permąstyti ir vertinti savo

paties mąstymą. Kitaip tariant, kritiškai mąstantis paklaus, ar tikrai tai tiesa? Iš kur tai žinai?

Parodyk man įrodymus. Ar šie įrodymai yra patikimi?” Jon Warner (knygos “Kritinis mąstymas” autorius). Naudojant naują metodiką konkrečiose užduotyse, pamokų planavime , bendraudama su mokiniais pratinau juos savarankiškai mąstyti, kvestionuojanti ir vertinanti kūrinių atlikimo idėjas bei sprendimus. Naudotis savo patirtimi, įžvelgti perspektyvą, reflekstuoti su mokytoju, draugais ir priimti sprendimus. Ir štai 2021 06 07 d. atsveikinimo žodis Jungtinės Karalystės ambasadoriaus J.E. pono John Brian Olley . „Vizualinio mąstymo mainai mene: MOkytojų projektas” dalyvių patirčių pasidalinimas.  Metodinio leidinio mokytojams pristatymas „Vizualinio mąstymo metodika: jos panaudojimas ugdymo turinyje“. Visų dalyvių lūpose ir mintyse skambėjo – iki kito projekto.

Projekto dalyvė mokytoja Rasa Babarskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos