NAUJI SVEIKOS GYVENSENOS KURSŲ DALYVIŲ POMĖGIAI

PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA, ĮSIGYJANT SPORTO INVENTORIŲ IR ĮRANGĄ“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 BENDRAI FINANSUOJAMAS VALSTYBĖS SPORTO RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS, KURĮ ADMINISTRUOJA ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA IR ŠVIETIMO MAINŲ PARAMOS FONDAS

Nuo 2021 metų gegužės 17 dienos Alytaus r. meno ir sporto mokykloje sveikos gyvensenos kursų metu suaugusiems vyko stalo teniso ir dar tęsiamos biliardo varžybos. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė tvirtina, kad dalyvaudami ir susipažinę su įvairiomis sporto veiklomis kiekvienas bendruomenės narys pakeis nusistovėjusius įpročius ir įgis atitinkamai vertingus ir naudingus sveikatai įgūdžius. Sveikos gyvensenos treneris Sigitas Junevičius teigia, kad projekto dėka, modernizavus mokyklos sportinį inventorių ir įrangą atsirado didesnis patrauklumas ir palankios sąlygos suaugusiųjų fiziniam aktyvumui bei jo plėtrai. Ypatingai aktualu, kad gyvenamosios vietovės bendruomenės asmenys įtraukiami į sporto projekto veiklas nepriklausomai nuo gyventojų amžiaus, socialinės padėties ir kitų socialinių skirtumų.

Stalo teniso varžybose tarpusavyje konkuravo šeši sveikos gyvensenos dalyviai, kurie kursų metu daugiausiai dėmesio skyrė stalo teniso žaidimo technikos tobulinimui. Varžybų metu vyko atkakli kova, tačiau visas dvikovas laimėjo kursų treneris S. Junevičius; II vietą pelnė Ramūnas Savickas; III – Artūras Ožalinskas. Sveikiname visus stalo teniso entuziastus. Biliardo varžybos vykdomos rato sistema, dalyvauja 8 dalyviai, kurie išbando jėgas pulo varžybose. Varžybų nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti taurėmis ir medaliais, kol kas tarpusavyje besivaržantys kursų dalyviai laukia finalo. Nuo birželio 7 dienos jėgas išbandys ir sveikos gyvensenos kursų dalyvės. Su nekantrumu laukiame kulminacinės kovos, kol paaiškės varžybų nugalėtojai. Projekto dėka kryptingai siekiame, kad švietėjiška veikla apie sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo kokybės gerinimo privalumus kiekvienam bendruomenės dalyviui padėtų pasiekti gerų rezultatų stiprinant sveikatą. Mokyklos patalpose nuolat užtikrinama kiekvieno sportuojančio sveikatos saugumas, intensyviai dezinfekuojami paviršiai, sportinė įranga – biliardo lazdos, kamuoliai, treniruokliai ir kt., vėdinamos patalpos. Visos projekte vykdomos veiklos skatina socializaciją - bendravimą ir bendradarbiavimą, komandinį darbą, pagarbą taisyklėms ir kitiems, suteikia asmeninį tobulėjimą. Esame tikri, kad tinkamai parinkta ir įsigyta sportinė įranga ir pasibaigus projektui suteiks platesnes galimybes Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenei organizuoti ne tik rajoninius fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos renginius ar stovyklas, bet ir varžybas respublikiniu, tarptautiniu lygmeniu.

Sporto projekto vadovė Laima Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos