PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR ...."

PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA, ĮSIGYJANT SPORTO INVENTORIŲ IR ĮRANGĄ“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 BENDRAI FINANSUOJAMAS VALSTYBĖS SPORTO RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS, KURĮ ADMINISTRUOJA ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA IR ŠVIETIMO MAINŲ PARAMOS FONDAS

Nuo 2021 m. balandžio 26 dienos Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, remiantis projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ veiklos tvarkaraščiu, po pertraukos dėl šalyje paskelbto karantino dėl Covid-19 pandemijos vėl tęsiami sveikos gyvensenos kursai suaugusiems. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė džiaugiasi, kad projekto dėka, modernizavus Alytaus r. meno ir sporto mokyklos sportinį inventorių ir įrangą atsirado dar didesnis patrauklumas saugiai sportuoti. Mokykla visada buvo atvira rajono bendruomenei, o mokyklos bendruomenė turinti patirties bendradarbiavime ir bendravime su visomis projekte numatytomis tikslinėmis grupėmis. Džiugu, kad tokio tipo mokykla vienintelė visame rajone, todėl organizuojami nemokami renginiai susiję su sportiniais užsiėmimais sulaukė didelio bendruomenės įsitraukimo. Sveikos gyvensenos treneris Sigitas Junevičius teigia, kad toks aktyvus bendruomenės narių įtraukimas į bendras sportines veiklas padeda atkurti socialinius vietos bendruomenių ryšius nepriklausomai nuo gyventojų amžiaus, socialinės padėties, išsilavinimo ar kitų socialinių skirtumų. Kiekvienas kryptingas užimtumus skatina domėtis aktyvesniu gyvenimo būdu, suteikiama reikalinga informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai, kiekvienam norinčiam individualiai pritaikomi skirtingi metodai ir, aišku tikslinis pasirinktos veiklos pademonstravimas gyvai.

Užsiėmimai vyksta pirmadieniais ir trečiadieniais, dėl įvestų apribojimų siekiant sumažinti Covid-19 viruso plitimą sportuoja trys žmonių grupės po 5 asmenis, pertraukų metu vėdinamos, dezinfekuojamos patalpos. Siekiame, kad kiekvienas norintis galėtų sudalyvauti ir save realizuoti kuo įvairesniuose, kūrybiškai parengtuose užsiėmimuose. Atsižvelgiant į projekto tikslinių grupių pasirinkimą nekyla abejonių, kad viena iš projekto stiprybių – tikslinių grupių pasirinkimas - Alytaus rajono bendruomenės narių: vaikų, jaunimo iki 29 m., suaugusiųjų, tame tarpe senjorų.

Projekto vadovė Laima Zalanskienė

Nuotraukos:
L.Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos