PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA,

PROJEKTAS ,,SVEIKATOS STIPRINIMAS IR SPORTINIŲ GALIMYBIŲ PLĖTRA, ĮSIGYJANT SPORTO INVENTORIŲ IR ĮRANGĄ“ Nr. SRF-FAV-2020-1-0145 BENDRAI FINANSUOJAMAS VALSTYBĖS SPORTO RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS, KURĮ ADMINISTRUOJA ŠVIETIMO, MOKSLO IR SPORTO MINISTERIJA IR ŠVIETIMO MAINŲ PARAMOS FONDAS

Nuo 2021 m. balandžio 26 dienos Alytaus r. meno ir sporto mokykloje, remiantis projekto ,,Sveikatos stiprinimas ir sportinių galimybių plėtra, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ veiklos tvarkaraščiu, po pertraukos dėl šalyje paskelbto karantino dėl Covid-19 pandemijos, tęsiami sveikos gyvensenos kursai suaugusiems. Projekto dėka atsirado galimybė ugdyti fiziškai aktyvią rajono bendruomenę, o modernizavus Alytaus r. meno ir sporto mokyklos sportinį inventorių ir įrangą atsirado dar didesnis srautas norinčių sportuoti, sakė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė. Sveikos gyvensenos kursai suaugusiems, kaip ir anksčiau bus vedami 2 kartus per savaitę pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 17.00 valandos. Dėl įvestų apribojimų siekiant sumažinti Covid-19 viruso plitimą bus atsižvelgiama į dalyvių skaičių, užtikrinant 20 m2 paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui. Trys žmonių grupės po 5 asmenis sportuos tiksliai nustatytu laiku, užsiėmimai vyks su pertraukomis patalpų vėdinimui, dezinfekavimui.

Reguliariai dalyvaudami sveikos gyvensenos kursuose kiekvienas pagerins fizinę ir dvasinę sveikatą, sumažės rizika susirgti įvairiomis ligomis, fizinis aktyvumas taps kasdienine gyvenimo dalimi, sustiprės bendruomeniškumas bei susiformuos sveikos gyvensenos kultūra, argumentuotai teigė sveikos gyvensenos treneris Sigitas Junevičius. Esame tikri, kad dalyvaudami ir susipažinę su įvairiomis sporto veiklomis kiekvienas bendruomenės narys pakeis nusistovėjusius įpročius ir įgis atitinkamai vertingus ir naudingus sveikatai įgūdžius. Įgyvendinus visas projekte numatytas veiklas atsiras galimybės didinti sportinį aktyvumą, ugdyti ir kryptingai plėsti fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos bei savaitgalio stovyklų veiklas, įtraukiant vietos ir rajono bendruomenę. Bus sustiprintas vaikų, jaunimo, suaugusiųjų (tame tarpe senjorų) fizinis aktyvumas, įtraukumas, pozityvaus dialogo kūrimas, bendruomeniški ryšiai ir sportinių rezultatų galimybių plėtra.

Projekto vadovė Laima Zalanskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos