Mišrus ansamblis Ugnė ir Benas dalyvavo nuotoliniame  XVI tarptautiniame programinės pjesės festivalyje „Muzika – vaizduojamasis garsų pasaulis: maistas ir gėrimai“

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2024-03-27
  • Kategorija: Konkursai

Mišrus ansamblis Ugnė ir Benas dalyvavo nuotoliniame  XVI tarptautiniame programinės pjesės festivalyje „Muzika – vaizduojamasis garsų pasaulis: maistas ir gėrimai“

 

2024 m. kovo 21 d. Vilniaus savivaldybės Grigiškių meno mokykloje jau šešioliktąjį kartą vyko festivalis „Muzika – vaizduojamasis garsų pasaulis“.  Tikslas: skatinti moksleivių meninę saviraišką ir kūrybinę iniciatyvą, jungiant muzikos ir vizualinius menus į vieną neatsiejamą visumą.

Mūsų mokiniai Ugnė Zenevičiūtė (kanklės) ir Benas Laugalis (klarnetas) pasirinko „Maisto ir gėrimų“  temą ir atliko A. Barakausko ,,Pienių laukas“.  Pasirodo, kad muzikoje maisto ir gėrimų tema yra ne tokia jau ir reta!  Koncertų „meniu“ įvairovė nuo bulvyčių fri, vištienos file, cukranendrės bliuzo iki arbatos puodelio, šaukštelio cukraus, braškinio kokteilio ir kitų skanėstų. Apie juos visus mums muzikos garsais ir vizualiųjų menų spalvomis „pasakojo“ 86 virtualaus koncerto dalyviai iš Vokietijos, Lenkijos ir pačių įvairiausių Lietuvos miestų.

Šiais metais Grigiškių meno mokyklos Dailės ugdymo programos mokiniai festivalyje skambėsiantiems muzikos kūriniams sukūrė dviejų tipų vizualizacijas: koliažus-aplikacijas ir PhotoShop programa sukurtus skaitmeninius darbus. Koliažai-aplikacijos buvo kuriamos iš  šiuolaikiškų reklamos medžiagų.

Dėkojame piešinio autorei Austėjai Pranckevičiūtei už vizualizaciją, atliekamam kūriniui ,,Pienių laukas“, kurį atliko U. Zenevičiūtė, B. Laugalis, mokinius festivaliui paruošė Laimutė Aleksiupienė, Dainius Platūkis, akompanuojant Jonai Laugalienei.

Kanklių mokytoja Laimutė Aleksiupienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos