Laimėtas vaikų vasaros stovyklų finansavimo konkursas

  • Paskelbė : Dalė Keparutienė
  • Paskelbta: 2022-06-27
  • Kategorija: Konkursai

Laimėtas vaikų vasaros stovyklų finansavimo konkursas

,,Bendrose lietuvių ir ukrainiečių stovyklose atostogaus beveik 4 tūkst. vaikų. Jau birželio pabaigoje prasidėsiančiose trisdešimt trijose vasaros stovyklose kartu atostogaus lietuvių ir ukrainiečių vaikai. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skelbtam konkursui buvo pateiktos 85 švietimo paslaugų teikėjų paraiškos. Galutiniame etape atrinkti 33 švietimo paslaugų teikėjai, kurie organizuos vasaros stovyklas, skirtas mokinių socialinėms emocinėms ir pilietinėms kompetencijoms ugdyti.

Stovyklose vaikai susipažins su ukrainiečių ir lietuvių kultūra, istorija, jiems bus pasiūlyti STEAM eksperimentai, įvairūs žaidimai, meninė, sportinė veikla.

Pvz., Alytaus rajone, Nemunaityje, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos stovykloje „Draugystės tiltai“ 7–12 metų vaikai lankysis Alytaus kolegijoje įsikūrusiame STEAM centre, susipažins su naujausiais išradimais, išbandys šio centro galimybes. Stovykloje didelis dėmesys bus skiriamas socialinėms emocinėms kompetencijoms. iniciatyvumui ugdyti, vaikai eksperimentuos edukacinėse kūrybinėse dirbtuvėse ir kt.“ (Informacija https://smsm.lrv.lt/lt/naujienos/bendrose-lietuviu-ir-ukrainieciu-stovyklose-atostogaus-beveik-4-tukst-vaiku).

Konkurso pareiškėjas – Auksė Sapežinskienė, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė. Stovyklos koordinatorius – Laima Zalanskienė, mokytoja metodininkė. Grupės vadovai ir ugdomąsias veiklas vykdantys asmenys – Gintautas Pikūnas, muzikos mokytojas ir Rolandas Lukoševičius vyresnysis dziudo mokytojas. Įgyvendinant stovyklos ,,Draugystės tiltai“ tikslus ir uždavinius, savanoriaujantys profesionalūs savo srities specialistai teiks visapusišką pagalbą ugdant socialines-emocines kompetencijas, fizinio aktyvumo, pilietiškumo bei kūrybiškumo ugdymui, veikloms, skirtoms tarpkultūriniam Lietuvos Respublikos ir Ukrainos pažinimui. Savanoriaujantys asmenys, atvykę į Lietuvos Respubliką iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje teiks bendrystės paslaugas pilietiškumo ugdymui ir veikloms, skirtoms tarpkultūriniam Lietuvos Respublikos ir Ukrainos pažinimui. Stovykla Nemunaityje vyks 2022 m. birželio 29 - liepos 6 dienomis.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos