Konkursas „Lietuvos šalelėj”

  • Paskelbta: 2020-10-23
  • Kategorija: Konkursai

        2020 m. spalio 22 dieną Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokinė Skaistė Makselytė su  mokytoja Joana Laugaliene dalyvavo II Respublikiniame jaunųjų pianistų  konkurse “Lietuvos šalelėj”, skirtame Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Jadvygos Čiurlionytės atminimui. Konkursas vyko renovuotoje Varėnos J. Čiurlionytės menų mokykloje (organizatorė - mokytoja metodininkė Elvyra Sinkevičienė), į kurį atvyko (dalyvių skaičių pakoregavo pandemija) mokinukai iš Rokiškio, Marijampolės, Alytaus miesto ir Alytaus rajono meno ir muzikos mokyklų.

Konkurso įžangoje skambėjo organizatorės, mokytojos metodininkės Elvyros Sinkevičienės atliekamas M. K. Čiurlionio „Preliudas”. Po mokyklos direktorės Renatos Bakulienės sveikinimo žodžio turėjo galimybę pasižiūrėti 1972m. sukurto dokumentinio filmo “Seserys” ištraukos apie kompozitorę Jadvygą Čiurlionytę. Po jaukaus dalyvių koncerto mokykloje visi važiavo į Senąją Varėną – M. K. Čiurlionio gimtinę, kur 1875m. buvo pakrikštytas Lietuvos kompozitorius ir dailininkas M. K. Čiurlionis. Bažnyčioje improvizuotame dalyvių koncerte mokiniai labai noriai išbandė vargonų klavišus, atlikdami savo kūrinius. 

        Visi gerai nusiteikę, džiaugdamiesi konkurso rezultatais, šiltu priėmimu, išvyko namo. Smagu, kad Skaistė Makselytė į Daugus grįžo pelniusi diplomantės įvertinimą.

Autorius:
Joana Laugalienė

Nuotraukos:
Joana Laugalienė

Nepamirškite padėkoti autoriui